Има ли двойки тв водещи, които до такава степен са

...
Има ли двойки тв водещи, които до такава степен са
Коментари Харесай

Топ 10 любими български екранни двойки

Има ли двойки тв водещи, които дотам са съумели да се сработят, че е немислимо да си ги представим поотделно?! Има водещи, които умеят да работят в екип и не гледат личното си издигане, а общия резултат. В тази ранглиста ще ви представим най-успешните телевизионни двойки, които цяла България гледа със спотаен мирис. Трудно е да се работи в екип, само че когато си експерт, това се трансформира в двоен триумф.

Ани Цолова и Виктор Николаев Само допреди няколко месеца беше невероятно да си помислим, че сполучливият тандем Ани-Виктор ще се раздели. Двамата са екранна утринна двойка от 2010 година, когато Николаев се причисли към Цолова и започнаха да водят дружно утринния блок на бТВ.
Те станаха известни и гледани в мига, в който напуснаха утринния блок на бТВ - в средата на август 2013 година Това се случи малко откакто предаването излезе във почивка – нещо ненадейно до тогава. Когато влязоха в Нова тв, те разказваха, че са усещали външен напън в предходната си работа.
Изненадващо обаче, Ани е изхвърлена от новия сезон на „ Здравей, България “. Официалната информация от нея и управлението гласи, че Цолова ще прави свое начин на живот предаване. Служители на Нова гледат с съмнение към тази догадка, защото до момента не е ставало въпрос за сходен план и както виждаме не участва в програмата на новия сезон.
Хората обаче са привикнали с физиономиите им, с които всяка заран се събуждаха и научаваха най-важните и забавни вести. И несъмнено се трансфораха в обичана тв двойка. Ще мине време, до момента в който свикнат, че към този момент не са едно цяло.

 Рачков и Зуека Зрителите мъчно остават безучастни към любимците Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека. Те се трансфораха в сполучлив тандем в „ Господари на ефира “ и изследване демонстрира, че са най-успешни измежду всички останали водещи на комедийното предаване. На 11 септември застъпват още веднъж. Щафетата ще им бъде предадена от досегашните водещи Мария Игнатова и Румен Угрински.
Рачков и Зуека сполучливо се оправят и като водещи на занимателното шоу „ Като две капки вода “. Определено без тяхното наличие предаването няма да е толкоз забавно. В доста от случаите точно те способстват за положителното въодушевление на феновете, а не толкоз самите участници, които от време на време наподобяват потресаващо в опитите си да имитират наши и международни звезди. Двамата комични артисти са любимци на дребни и огромни, което рядко се получава. Има, несъмнено, спекулации, че Рачков към този момент прекалява със устрема да бъде забавен и към този момент втръсвал. Други пък упрекват Зуека, че известността му се дължи на екранния му сътрудник, който го носи на гърба си и в случай че не е той – щял да почине от апетит. Факт е, че като екранна двойка са сладки и нямат аналог, което е задоволително да не престават по този начин и в никакъв случай да не се цепят един от различен.

 Иван и Андрей Не мъчно, а напряко невероятно е да се показа професионалната биография на Иван и Андрей по настрана. Днес те са нарицателно за най-дългогодишния ефирен тандем. Разпознаваеми и обичани са от три генерации българи – децата, които са почитатели на екшън предаванията, които водещите са правили през последните 5 години; българите на възраст 25 година – 40 година, които безусловно израснаха с неделните “сблъсъци” по bTV и по-възрастните сънародници на 50+, които симпатизират на “момчетата” поради всичките им авторски планове.
За да доближат до своя сегашен триумф, Иван и Андрей извървяват дълъг и извънредно натоварен път на развиване. Тяхната поява в медийното пространство датира от 1997 година с емблематичното авторско предаване “Сблъсък”, когато те са просто двама никому незнайни младежи. С ентусиазма, характерен само на младостта, водещите бързо съумяват да преминат през районната кабелна телевизия „ Демо”, през кабелния канал с народен обсег ДЕН, достигайки до националния ефир на най-модерната и гледана телевизия в България – bTV. В началото те получават безусловно неразработено време – в неделната заран. Само за няколко месеца предаването се трансформира в обичано на огромна част от телевизионната публика. Популярността на наложилите се като едно име “Иван и Андрей” нараства бързо, а основаният от тях екип от сценаристи, редактори и режисьори и до през днешния ден е част от огромните им планове.
След “Сблъсък” стартира реализирането на поредност от чисто нови за българския ефирен пазар планове като “Мюзик Айдъл”, “Това го знае всяко хлапе”, “10-те най” и доста други. Още по-опитни, по-ентусиазирани и може би малко помъдрели, през 2014 година “децата” на bTV се завръщат в най-гледаната телевизия като продуценти на риалити сериала “Истински истории” и таблоидното предаване “Папараци”. От есента на 2015-а феновете ще могат да се насладят и на зрелищния план “Фермата”, чийто водещи и консултанти на продукцията са още веднъж Иван и Андрей.

 Сашо и Деси Александър Кадиев и Деси Стоянова са водещи на „ Преди обед “. Възприятията за тях за разнообразни – едни не могат да ги одобряват като тандем, други пък са на мнение, че се допълват друго. Деси е сериозна и рядко бяга към хумора, до момента в който Кадиев е кадърен и най-зловещата вест да я прекара през призмата на смеха.
Деси Стоянова стартира кариерата си във в. „ Сега “ през 1998 година Работи в интернационалния, а по-късно във вътрешно-политическия отдел на вестника. През 2002 година получава покана да се причисли към екипа на bTV Новините. През идващите 5 години се занимава най-вече с политическа публицистика. Автор е и на редица филми в bTV Репортерите. През 2007-а става заместител основен редактор на списание AMICA. От февруари 2012 година е водеща на " Преди обед” дружно с Александър Кадиев.
Кадиев е артист, звезда на Малък градски спектакъл " Зад канала”. Завършил е актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов и играе в постановки на най-известните и съвременни български режисьори от ранга на Мариус Куркински и Теди Москов.

 Ани Салич и Ники Дойнов От 20 години Ани Салич и Николай Дойнов са измежду най-популярните тв водещи в българския ефир. Ани добива своята популярност в бТВ, Ники – в Нова тв. Преди 3 години ориста и положителният професионализъм ги събира дружно на екрана на Нова тв и през днешния ден те на процедура са най-отличната тв двойка.
Салич умее да се сработва безотказно с сътрудниците си на екрана.
През 2013 година Ани напуща бТВ и се причислява към конкурентната телевизия, където води централната емисия вести и седмичното предаване „ Извън новините “, което се излъчва единствено един сезон. Именно поради авторското предаване се е полакомила да остави старите си работодатели и да хукне при конкуренцията. Уви, най-сетне схванала, че нейното занятие са новините и там стои устойчиво.

 Юксел Кадриев и Виктория Петрова Юксел Кадриев и Виктория Петрова пък са известните новинари от ефира на бТВ. Юксел се занимава с телевизия от 1998 година Първата му работа е като водещ на вести в телевизия „ Ден “. През 2000 година стартира работа в Нова тв като водещ на централните излъчвания „ Календар “. По-късно и той прави рокада и се мести към бТВ новините, където работи и до през днешния ден.
Виктория пък дълги години е сътрудник на Радио Варна от София. Започва в ТВ Европа, по-късно в ТВ7, където работи като кореспондент на съботно-неделните вести и водеща осем години. Следва работата в бТВ, където е кореспондент и водещ на вести. Виктория Петрова става извънредно известна като кореспондент, записал и огласил компрометиращия диалог сред министрите Орешарски и Вълчев по време на учителската стачка.
Прокарва се мълва из светските среди, че топ водещите на новините са си станали по-близки. Освен двойка на екрана, двамата май са двойка и в живота. Поне по този начин настояват столичните клюкари. Дим без огън обаче няма. Кадриев и Петрова постоянно са засичани отвън работното място, което ускорява съмненията за фамилиарност.

 Лора Крумова и Галя Щърбева Дългогодишно другарство свързва Лора Крумова и Галина Щърбева. От 2001 до 2010 година Лора работи в Нова тв като външнополитически кореспондент, а след това като водещ на утринния блок. Следващите четири години е създател и водещ на предаването „ Тази събота “ и „ Тази неделя “ в бТВ. През 2012 година с приятелката си Галя Щърбева основават магистърска стратегия по публицистика, продуцентство и финанси към Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси.
Галя пък работи в Нова тв от 1999 година като публицист, водещ на централните вести и продуцент на Темата на Нова. Автор е и на редица документални филми, печелили голям брой награди.
Двете приятелки се сплотиха и направиха авторското си предаване „ Комбина “ през 2015 година, което бе спряно от този сезон на медията. По същото време в конкурентната телевизия върви „ 120 минути “ със Светльо Иванов и приятелките не могат да преборят конкуренцията му.
Двете водещи не са натирени въпреки всичко от медията. Лора стартира да води утринния блок „ Събуди се “ в неделя. А досегашната водеща Мира Иванова остава в събота. Щърбева обаче няма да е на екран, само че ще продължи да прави материали за двете издания на утринния блок.

 Мария Игнатова и Алекс Раева Мария Игнатова и Алекс Раева са сполучливи, всяка във своята си област. Когато обаче се събират да водят „ X Factor”, се трансформират в сполучлив тандем и феновете започнаха да ги одобряват като една от сполучливите екранни двойки.
Игнатова е от обичаните тв лица. Тя е първата жена, водещ в „ Господари на ефира “, един от най-ярките облици в комедийното шоу „ Пълна лудница “, водеща на редица телевизионни формати.
Раева пък се изявява като певица, актриса, водеща, дизайнер и така нататък Музикалната й кариера започва като беквокалистка в „ Шоуто на Слави “.

 Нели и Меги Водещите на токшоуто „ Търси се…” Миглена Димчева и Нели Хаджийска се срещат преди 10 години на кастинг за водещи в първата българска интернет телевизия. От всички явили се избират единствено тях. Така двете девойки стават гръбнака на малкия екран за близо година и половина. Разработват утринен блок, вести и онлайн чатове с най-популярните персони у нас.
Решават да създадат по-голяма крачка и по този начин се ражда предаването „ Търси се… “. След закриването на телевизия " ДЕН " авторките местят предаването си в " Евроком ". Така двете дами съвсем 2 години усъвършенстват предаването в ефира на „ Евроком”. Точно там се случва и най-важният за тях професионален миг – срещата им с Денис Ризов. След като им гостува в предаването той е извънредно впечатлен от концепцията и страстите, които са провокирали в него. Тримата се сприятеляват и стартират да се виждат постоянно, обсъждайки бъдещето на „ Търси се...”. С негова помощ след по-малко от година след гостуването на Денис в предаването Меги и Нели вършат най-успешната си професионална крачка – авторската им концепция " Търси се... " се появява в ефира на най-гледаната телевизия - бТВ.

 Радост Драганова и Иво Аръков Радост Драганова и Иво Аръков са относително млада екранна двойка. През 2002 година Радост става водеща на предаването за мода „ Огледала “, а по-късно „ Модерно “. Тя води и първия сезон на танцувалното шоу „ Денсинг старс “, където си партнира с Тодор Колев. Сега е пуснала котви в предаването „ Мармалад “, а от предходния сезон се причисли и артистът Иво Аръков.
За първи път плейбоят се изявява като водещ, само че бе посрещнат задушевно от феновете на предаването. Те даже го оповестиха за по-достоен от Радост, която очевидно е отегчена и води с огромно отвращение и липса на заинтригуваност от гостите си.

Подготви Красимир КРАСИМИРОВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР