Има ли двоен стандарт, когато държавата се грижи за развитието

...
Има ли двоен стандарт, когато държавата се грижи за развитието
Коментари Харесай

Марта Георгиева: Да върнем Витоша на гражданите и на София

Има ли двоен стандарт, когато страната се грижи за развиването на туризма в Банско и когато става дума за обстановката на Витоша, това е тематиката на днешната изключителна конференция „ Да върнем Витоша на жителите и на София “ в столицата, проведена от „ Демократи за мощна България “ и „ Да, България “. Сред участниците в конференцията е Марта Георгиева , общински консултант от групата на Реформаторския блок в Столичния общински съвет, която съобщи в ефира на „ Хоризонт “, че връзката сред въпросите в Пирин в региона на Банско и на Витоша е, че „ имаме един монополист и страната и Столична община, вместо да се грижат за публичния интерес, те му спомагат, когато той в последна сметка обслужва единствено себе си. “
Общинската съветничка бе безапелационна, че в тази ситуация с Витоша е блокиран достъпът до планината и тя е отнета от софиянци и от всички български жители. Георгиева напомни, че през 2007 година Столична община е продала оборудванията на „ Витоша ски ЕАД “ и купувачът е поел ангажимент за 25 години да резервира предмета на активност целогодишно и да влага в ски-съоръженията и инфраструктурата. Тя означи, че съвсем незабавно по-късно е почнала безстопанствеността на обектите, при което:

Столична община, освен че стои безучастна и не скапва контракта при явното му неспазване, само че дори оказва помощ в блокирането на достъпа до планината на софиянци, като стопира и градския превоз.

Според Георгиева Столична община може да предприеме голям брой дейности за разрешаване на казуса. Сред тях общинската съветничка открои: анулиране на контракта заради неспазването му, назад изкупуване на оборудванията от купувача, откакто той не ги използва, както и предписание на кмета притежателят да ремонтира или отстрани оборудване, което може да съставлява заплаха.

Тя добави, че при унищожаване на лифтовете Столична община може да подписа контракт след конкурс с различен индивид или тя самата да вземе самодейността и да се построят оборудванията още веднъж.

Георгиева акцентира, че за поддръжката и подмяната на оборудването не е належащо да има нов проект за ръководство на Природен парк „ Витоша “.

Според нея общото сред двата проблема „ Банско “ и „ Витоша “ е изнудване при което притежателят „ споделя: няма да пусна лифтовете, в случай че не ми дадете да построя 10 пъти повече лифтове и писти “.

Като общински консултант Георгиева упорства да бъде разтрогнат договорът и общината да отстрани тези уреди, които са рискови, както и да направи нужното да бъдат издигнати там нови и да пусне незабавно градския превоз до планината, който сега, по думите ѝ, е „ по този начин нереален, както и самата планина “.

Цялото изявление с члена на Столичния общински съвет Марта Георгиева можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР