Има ли доклад от 2019 г. за влизането на България

...
Има ли доклад от 2019 г. за влизането на България
Коментари Харесай

Гуцанов към БНБ: Има ли доклад от 2019 г. за влизането на България в Еврозоната, който е отрицателен

Има ли отчет от 2019 година за влизането на България в Еврозоната, който е негативен, попита шефа на Българска народна банка депутатът от левицата Борислав Гуцанов.

 

" Ние не разясняваме би трябвало или не България да влезе в Еврозоната, а по кое време е най-подходящият миг това да се случи и дали България е подготвена да направи това. Много по-нормално е това решение да бъде взето осведомено, тук, в Народното събрание, въз основата на отчети и информация, която трябваше да бъде предоставена. Ако няма такава информация и продължава диалогът по този метод, по който към този момент два часа върви, като приказки, евроатлантизъм, увереност, воля, Хърватия, голям прогрес, това не е разбор ", уточни при започване на изявлението си Гуцанов.

 

И се обърна непосредствено към шефа на Българска народна банка Димитър Радев:

" Уважаеми господин Радев, не е обикновено Вие да казвате народните представители сами да търсят в интернет, да видят отчетите, да се срещнат какво би трябвало да се направи и сами да стигнат до изводите. Не, ние би трябвало да знаем кой е верният момента, пристигнал ли е или не, каква е готовността на страната ни. Народното събрание носим отговорност за всяко едно българско семейство, за развиването на българската стопанска система и по тази причина, когато някой Ви кани в Народното събрание, с цел да дадете този доклад-анализ, вие би трябвало да го извършите. След като толкоз коментирате тази тематика, отидете в Хърватия да видите дали хората са удовлетворени от бързото приемане на еврото. "

 

Що се отнася до постоянен кабинет, длъжностен кабинет – оставете го да се свърши от народните представители, добави Борислав Гуцанов.

 

Представителят на левицата зададе следните въпроси на управлението на Българска народна банка:

 

- Има ли разбор през 2019 година, който е възложен на министъра на финансите тогава господин Горанов? Този разбор какво съдържа и бил ли е в действителност с изключително мнение, бих споделил негативен, по влизането на България в Еврозоната? Може ли той да бъде възложен на Народното събрание?

- Има ли сега направен подобен разбор през месец септември, който на 22-и септември е върнат от Министерство на финансите към вас и в него има направени ремонти от неизвестен източник, има давани рекомендации?

 

- Кой е този от Министерството на финансите, в случай че е от там, който е направил тези рекомендации, в случай, че по член 44, алинея 1 вие сте самостоятелна институция? Молим този отчет също да бъде възложен на Народното събрание, тъй като желаеме да вземе осведомено решение. Отговорността е тук - в националното посланичество.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР