Има ли българско знаме на срещата между българския премиер Бойко

...
Има ли българско знаме на срещата между българския премиер Бойко
Коментари Харесай

Унижи ли Ердоган Борисов или протоколът се провали?

Има ли българско знаме на срещата сред българския министър председател Бойко Борисов и турския президент Реджеп Ердоган в Истанбул? Този въпрос си зададоха доста фенове на видеото от срещата сред двамата водачи, в това число и читателите на Actualno.com.
Премиерът е в Турция за формалното разкриване на газопровода " Турски поток ", чието продължение минава през България под името " Балкански поток ". Именно след церемонията Ердоган и Борисов се срещнаха " на четири очи ".
От фрагментите, публикувани от Министерски съвет и оповестени във Фейсбук, се вижда, че знамето зад Борисов е в неразбираем цвят и повече наподобява на съветското, в сравнение с българското. Това се вижда и на протоколната фотография от срещата.
Какво се случи на предходни срещи сред българския и турския водач, прочетете в този материал .
Зеленият цвят в средата на флага изгледа като наследник или най-малко като петролен (нюанс сред синьо и зелено), а не на доста по-яркото тревисто зелено, особено за знамето на нашата страна.
Въпреки приятелския звук и общителните думи за добросъседство и взаимно почитание (идващи основно от българска страна), срещата сред двамата водачи още веднъж породи въпроса дали турският президент смята българския министър председател за пълноправен, или за по-низшестоящ.
Умишлена ли е неналичието на български байрак или е неточност? Дали издънката е на турския протокол, който е решил да спести, като употребява едно и също знаме за срещите с Борисов и Путин, или с този тъничък подробност президентът Ердоган още веднъж цели да покаже предимство над българския си сътрудник?

Какво споделя протоколът
Задължителен интернационален протокол по отношение на държавническите знаци няма. Всяка страна има собствен личен протокол, само че има общоприети правила за дипломатическо държание. Големият български специалист в региона на дипломацията Йордан Кожухаров написа в своята книга " Дипломация и протокол ", че е " обикновено гостите да одобряват откритата в приемащата страна процедура, без това да става за сметка на личните правила, политически и идеологически убеждения и достолепие ".
Когато се срещат високопоставени държавни чиновници (особено лидери), е нормална процедура да участват знамената на двете страни, които да са с идентични размери.
И по този начин, българско или съветско е знамето, пред което стои Борисов при срещата си с Ердоган?
Вижте фотографията и видеото и преценете сами.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР