Има лесен начин за отрезвяване, уверяват от IFLScience.com и БГНЕС.Според

...
Има лесен начин за отрезвяване, уверяват от IFLScience.com и БГНЕС.Според
Коментари Харесай

Устройство помага за изтрезняване

Има елементарен метод за отрезвяване, твърдят от IFLScience.com и БГНЕС.

Според тях този метод е по-лесен от кафето, студения душ, евентуално и от зелевата супа. Според изказванието, единствено с няколко дълбоки вдишвания може да се освежи организма.

Лекарят Джоузеф Фишър от канадската Университетска здравна мрежа е основал устройство, което улавя изхвърления от организма въглеродния двуокис (CO2) и го връща в системата обновен. С него се отстраняват нездравословните газове в кръвта, което понижава опиянението. Когато разказва своята догадка и последвалото основаване на това устройство, Фишър съобщи: “Почти необяснимо е за какво не сме пробвали това преди десетилетия ”.

Тази нова система може да помогне на пияните хора да изтрезнеят и да избегнат ненужни проблеми, които включват затвор и пострадване на себе си или на някой различен.

Без това устройство тежкото дишане може да докара до хипервентилация и загуба на схващане, твърди медикът.

Въпреки че безконечната битка за опазване на трезвеността по време на посещаване при роднините продължава, битката за прекосяване от пиене към трезвеност може скоро да остане в предишното, тъй като Фишър изрази желанието си да създава тези евтини произведения по целия свят.

Контролираното надълбоко дишане от дълго време се е трансформирало в способ за медитация и психическо здраве, а позитивните му резултати могат да допринесат за понижаване на алкохола в кръвта, само че това би имало постепенно и нищожно влияние, което значително би било пренебрежимо при конфликта с рисковите последствия от пиянството.

Алкохолът, въпреки и мощно нормализиран в нашето общество, може да бъде извънредно нездравословно вещество, в случай че се злоупотребява с него.

Ежегодно над 3 милиона души умират от болести, свързани с алкохола, а броят на шофиращите в нетрезво положение постоянно се повишава по време на огромни празници.

Независимо дали сте пийнал или изтрезнял на тазгодишното коледно празненство в офиса, може би е добра концепция да се стегнете и да поемете няколко дълбоки глътки въздух, просто за всеки случай. Черният дроб, който преработва алкохола в кръвта, не може да бъде забързан с обичайните способи за предизвикателство на трезвеност, каквито и градски легенди да сте чували.

В момента извадката на доктор Фишър се лимитира до група здрави мъже с 0,1 % алкохол в кръвта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР