Има леко увеличение на мигрантския поток от гръцката граница със

...
Има леко увеличение на мигрантския поток от гръцката граница със
Коментари Харесай

Тревожни новини за наплив на мигранти към България

Има леко нарастване на мигрантския поток от гръцката граница със приблизително стотина души дневно. Това сподели зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов пред публицисти в Народното събрание, съобщи " Фокус ".

" Слава Богу за момента имаме леко нарастване от гръцката граница. Общо взето преди няколко дни нашият министър организира един конферентен диалог с гръцкия министър на вътрешните работи. Уточниха се някои параметри за общи взаимоотношения. В нашата страна всичко е умерено. В Гърция има проблеми на остров Лесбос. Надявам се със силите, които в допълнение сме заели ще се оправим ", съобщи още Балабанов.

На въпрос какво демонстрират плановете, той посочи, че към този момент никой не минава и това се дължи на взаимоотношението с турската и гръцката гранични полиции. " Ние ги прихващаме още на тяхна територия, както и с гърците и те още веднъж си ги взимат назад ", добави още заместник-министърът.

Той уточни, че нарастванията са със стотина души дневно. " Допреди няколко месеца нямахме такова, само че в този момент се вижда едно леко оживление ", изясни още заместник-министърът. Балабанов изясни, че когато нашите термокамери прихванат мигранти на км от нашата граница, страната ни взаимодейства с гърците и те си ги прибират. " Това е връщането. Не ги хващаме на наша територия, да сме по-ясни ", добави още той.

Попитан дали има огромни групи от мигранти в северната част на Гърция и те желаят да се насочат към България и оттова към Западна Европа, заместник-министърът посочи, че такива данни няма.

" Преди няколко месеца вие знаете, че всякакви сили ги бяха настроили, " Пътя на бъдещето ", " Пътя на светлината ". Имаше такова напрежение в мигрантските лагери в Гърция, само че популярност Богу в този момент всичко е обикновено ", посочи още заместник-министърът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР