Има кухи бройки в статистиката за пчелните семейства в страната.

...
Има кухи бройки в статистиката за пчелните семейства в страната.
Коментари Харесай

Отчитат се кошери фантоми по Млад фермер

Има кухи бройки в статистиката за пчелните фамилии в страната. Твърде доста претенденти по марката Млад фермер от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) са заложили в плановете си основаване на пчелини като метод да получат повече точки при ранкирането на плановете. За това сигнализираха от Българска асоциация " Биопродукти " /БАБ/. Фермерите оповестиха цялостна поддръжка на всички претенции на националния митинг на пчеларите и също настояха за незабавни ограничения на страната в помощ на бранша.

От БАБ изпратиха до Министерство на земеделието " Писмо за поддръжка ", подписано от ръководителя на асоциацията Албена Симеонова. От влизането на България в Европейски Съюз до през днешния ден пчеларството е изоставеното дете на земеделието - бранш, за който няма нито европейско, нито национално подкрепяне. Националната пчеларска стратегия всъщност не е в интерес на пчеларите - тя обслужва само ползите на търговците и производителите на вароациди, кошери, майки и отводки. Тази стратегия не покачва приходите на действителните пчелари, в противен случай - всички неизбежни разноски непрестанно се усилват “, написа в писмото за поддръжка.

Биофермерите упорстват още да се одобри Закон за браншовите организации в земеделието, да се изготвят дълготрайни тактики за развиване на всички браншове в земеделието, в това число и на пчеларството, както и да се подхващат ограничения за прекъсване на нерегламентирания импорт от трети страни на всевъзможни неразрешени артикули.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР