Има критерии, приети от страните-членки, по които ще бъде оценена

...
Има критерии, приети от страните-членки, по които ще бъде оценена
Коментари Харесай

Ненков: Дано лошата оценка за София не е част от задкулисната игра около преместването на ЕМА

Има критерии, признати от страните-членки, по които ще бъде оценена всяка една от кандидатурите за преместването на ЕМА. В тези критерии, за положително или за зло, не е записано желанието на личния състав на ЕМА ", разяснява заместник-министърът на опазването на здравето Мирослав Ненков в отговор на журналистически въпрос за това, че София получи най-лошата оценка за ново седалище на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) измежду 19-те претенденти от самата организация.

Според Ненков е " естествено и разбираемо те да напишат нещо сходно, тъй като те не ни познават. Не знаят нищо за нашата страна, не знаят нищо за нашата столица. Даже, да ви кажа, не ми е обидно ".

" Искрено се надявам това да не е част от подмолната игра към преместването на ЕМА и да не повлияе на страните-членки, които ще гласоподават ", съобщи по-късно зам.-министърът, виновен за кандидатурата на София.

По думите му в съвсем всички механически оценки на Европейската комисия на 19-те претенденти за нов хазаин на организацията могат да се видят забележки като тези за София. Българската столица не е единствената, която няма подготвена постройка за организацията, означи той, тъй като това било измежду главните рецензии. " С нищо София нито България не е по-лоша от който и да е от другите претенденти ", заключи Ненков.

" Освен това, в обстановката, в която изпада в този момент Европейски Съюз с излизането на Обединеното кралство от състава на Европейски Съюз, свиването на разноските е решаващо. България е най-подходящата дестинация да бъде релокирана ЕМА, в случай че това е един от главните критерии, както се твърди. Това че ще напусне личният състав на организацията, идвайки в България, също не е някаква огромна драма, тъй като има система в Европейски Съюз за асортимент на личен състав ", добави зам.-министърът.

Акнета измежду 900-те чиновници на организацията предходната седмица сподели, че 9 от 10 биха напуснали, в случай че новото им работно място се наложи да е София, Букурещ или Варшава.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР