Има крещяща нужда от правителство. В тези две години видяхме

...
Има крещяща нужда от правителство. В тези две години видяхме
Коментари Харесай

КНСБ: 23% от БВП да отиват за социални политики

Има крещяща потребност от държавно управление. В тези две години видяхме неправилни решения в обществената система. Трябват бюджет, справяне с инфлацията, решения в енергетиката и осъществени политики по ПВУ. Това съобщи ръководителят на КНСБ Пламен Димитров по време на предизборна среща с Българска социалистическа партия.

" За пети път отиваме на избори във фокуса на две години, което за нас е обезпокоително. Все повече виждам, че водачите на главните политически партии дават поръчки за последна нужда 49-ото Народно събрание да сформира държавно управление. Това е и нашият апел – има крещяща потребност от по-голяма непоклатимост в изпълнителната власт. Намираме общ език със служебния кабинет, само че има нужда от предвидимост и дълготрайна визия ", сподели още Димитров.

Той посочи, че има няколко терзания, поради които от КНСБ желаят държавно управление. " Първо - удължаващите бюджети, второ - има опция от загуба на европейските запаси от ПВУ, както и ние се нуждаем от стратегически и политически единодушия за бъдещето на енергетиката ", сподели ръководителят на КНСБ, написа БГНЕС.

По негови думи на масата би трябвало да има ясна визия за обществената, инфлационна, енергийната политика. 

" Ние желаеме до 2027 година 230-240 милиарда Брутният вътрешен продукт. Виждаме опция от 13-15 милиарда напредък на година. Ако това се случи, ще могат да се прибавят редица политики, изключително към обществени политики. Нашата цел е до 2027 година 23% от Брутният вътрешен продукт да отиват за обществени политики, в това число за опазване на здравето. 12-13% годишно, при овладяна инфлация, напредък на заплатите – 1 550 лева минимална, 3 100 – междинна заплата. Заплатата за прехрана – към 2 000 лева ", акцентира още Пламен Димитров.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР