Има конституция, има разделение на власти, не е работа нито

...
Има конституция, има разделение на власти, не е работа нито
Коментари Харесай

Карадайъ: Не е работа нито на НС, нито на изпълнителната власт да кадрува в съдебната система

" Има конституция, има разделяне на управляващи, не е работа нито на Народното събрание, нито на изпълнителната власт да кадрува в правосъдната система. Но през днешния ден виждаме изпълнителната власт да се меси във всяко нещо по формулата " Там би трябвало да сложим наши хора ". Това отговори водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в предаването “Панорама ” по Българска национална телевизия на въпрос би трябвало ли основният прокурор да си изкара мандата.

“Има конституция, има разделяне на управляващи, не е работа на Народно събрание или изпълнителната власт да кадрува в правосъдната система ”, добави Карадайъ. Според него задачата на ръководещите е да трансфорат КПКОНПИ в наказателен орган. “Съдебната власт има сътветни процедури. Има ред процедури. Нямахме опция да получим тази информация, тъй като бях в Брюксел, когато се разглеждаше оставката на Цацаров, само че вие не пожелахте да го изслушате ”.
Карадайъ назова премиера " рецидивист " и " цар Киро "
Петков става рецидивист в нарушаването на Конституцията. Според нея има разделяне на управляващите. Опитва се да се държи малко като цар, к...
Прочети повече
В днешната обстановка ние взехме самодейността да създадем няколко неща, добави водачът на Движение за права и свободи. Многото говорене в общественото пространство да го систематизираме. Да създадем разбор на делата и претекстовете на европейския съд по правата на индивида. Карадайъ сподели, че в Брюксел не са го питали за Пеевски, тъй като такава тематика там няма. " През септември ние поставяхме тематиката и по какъв начин се нарушават европейски наставления.В Брюксел бяха учудени по какъв начин екстериториално се ползват наказания.Тази тематика беше настояща тъй като ние я поставяхме ", сподели Карадайъ.

Една от тематиките била за " златните паспорти ".И добави,че Брюксел чака от нас инспекции за всеки един съответен случай. " А през днешния ден виждаме по какъв начин няма никакво значение каква е нормативната база, а ръководещите вършат избрани дейности съгласно тяхната целенасоченост ", безапелационен е Карадайъ.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР