Има консенсус, но той е в отрицателен вариант, каза пред

...
Има консенсус, но той е в отрицателен вариант, каза пред
Коментари Харесай

97% от членовете на Синдикат Образование са против учебната година да започне по-рано

" Има консенсус, само че той е в негативен вид ", сподели пред БНР Юлиян Петров, ръководител на Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа ", по отношение на концепцията образователната година да стартира по-рано и да продължава повече.

" Имаше голямо обединяване, по наше изследване 96-97% бяха срещу преместването на началото на образователната година. По отношение на края от 36 районни организации, които имаме, нито една не беше съгласна да се удължи образователната година. "

" За нас от Синдикат " обучение ", ако някой каже, че българските възпитаници учат по-малко от своите европейски съученици, е меко казано лъжа. Афиширахме проучвания на европейски оторизирани организации, които демонстрираха, че сме по средата във връзка с образователни дни ", разяснява Петров.

По думите му лошите резултати на нашите възпитаници са факт.

" Но дали единствено с автоматизирано удължение на образователната година нещо ще променим? Отговорът е " не ". Трябва да погледнем към същността, към естетиката на учебно-образователния развой. "

" Има какво да се уточни във връзка с размера познания. Преди 6 години нищо не направихме, дано в този момент да го създадем. Но толкоз бързо не може да стане, за септември няма да бъдем подготвени ", посочи Юлиян Петров по отношение на декларирания обзор на образователното наличие и ревизирането му.

След двете години пандемия в Европа има доста по-голямо занижаване на резултатите, в сравнение с в България, уточни синдикалистът.

" Не знам за какво се появи едно неистово предпочитание на Министерството на образованието да покажат какъв брой неприятни са българските резултати. Не са по-лоши от европейските. Едва ли в този момент е най-правилният миг да мерим качество, след тези 2 години пандемия. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР