Има коли, които просто се появяват и стават част от

...
Има коли, които просто се появяват и стават част от
Коментари Харесай

Новият Volkswagen Golf, който ще дойде, ще види и ще победи

Има коли, които просто се появяват и стават част от живота ни. Те са на всички места, всички ги познават, всички ги харесват, всички ги карат. Култови модели, които са по-скоро наши другари, в сравнение с елементарни служащи, изпълняващи задачата да ни карат от точка А до точка Б.

Някои от тях, като да вземем за пример Golf, са с нас генерации наред. Ти имаш Golf, вашите са имали Golf, вуйчо ти си е пристигнал с Golf от Германия преди никой-не-помни-колко години тъкмо и още го кара, приятелите ти са с Golf-ове от разнообразни поколения, и в случай че историята в действителност се повтаря, както споделят мъдрите хора, най-вероятно и децата ти ще имат Golf. Защото е един прекрасен автомобил, извършил обещанието си да е “кола, на която можеш да разчиташ”. Превърнал се е в легенда и ще продължи да бъде икона в градската просвета, защото…e Golf.



Със своите изчистени линии и обикновен дизайн Volkswagen Golf прави същинска гражданска война през 1974. Негов създател е Джорджето Джуджаро и идващите генерации, въпреки и разнообразни, съумяват да запазят първичната концепция, заложена от огромния дизайнер в първото потомство - нищо ненужно. Golf 8 е дело на основния дизайнер на Volkswagen Group Клаус Бискоф и неговия екип. От първата генерация са минали 46 години и в действителност Golf към този момент не е автомобил на Volkswagen. Той е на хората.
Но да забележим какво му е новото на новия Golf 8 и по какъв начин хората го одобряват. Осмото потомство прави дебюта си в края на октомври предходната година. Събитието се състои във Волфсбург и на него участва даже водачът Ханс Щук, който споделя по какъв начин през 76-а, до момента в който се е състезавал във Формула 1, е имал Golf GTI и доста от сътрудниците му са го молели да го покарат. “И към момента имам Golf от 76-а. Фантастична кола”, споделя Щук. Дали след 40 години някой от днешните водачи ще участва на премиерата на Golf 16 и ще каже: “Едно време каква осмица имах”? Кой знае.

Новият Golf е на добре познатата MQB платформа, дизайнът му е съществено еволюирал от предходното потомство, а във връзка с технологиите, е автомобил от нова епоха. Последното несъмнено ви е прозвучало пресилено, само че в случай че разгледате съперниците на Golf, ще видите, че той има системи, които нормално се срещат в по-високите класове. Той е подсъзнателен и основан по днешния консуматор, без да го учи на нови привички. Консервативният дизайн в интериора е минало и през днешния ден водачът седи в Innovision Cockpit, който се настройва по отношение на него - според от равнището на оборудването, той задейства персоналния профил за притежателя си. Освен това схваща от дума - с помощта на своя Voice Control, той приема вашите команди и по този начин с глас управлявате радиото, телефона, климатика и навигацията. Така няма да се разсейвате и ще можете да гледате напред към Head-up екрана, който трансформира челното стъкло в екран за прожектиране, показвайки настоящи данни за скорост, навигация или известие от някоя система за сигурност.



И като заговорихме за сигурност, в случай че в миналото ви се прииска да се скриете на несъмнено място, новият Golf може да свърши чудесна работа. Системата Car2X следи останалите коли в трафика и в композиция с опцията за автоматизирано поддържане на отдалеченост АСС, при потребност може интензивно да се намеси в ръководството на автомобила, с цел да предотврати случай. Travel assist системата пък ви държи в вярната лента и поддържа скоростта. Освен това Golf се грижи “проактивно” за своите пасажери - системата му е в положение да разпознава обстановки с нараснал риск от произшествие и автоматизирано затваря прозорците и панорамния покрив, и натяга предните защитни колани.
Новият Golf се предлага с най-различни мотори: TSI-, TDl- и TGI, които съчетават висока мощ с невисок разход на гориво. С комбинацията си от дребен работен размер, наложително пълнене с турбокомпресор и непосредствено впръскване на горивото всички те обезпечават отмерено разрастване на мощността. Към това следва да прибавим и технологията за дейното ръководство на цилиндрите при някои от версиите. При тази технология половината цилиндри краткотрайно се изключват в режими на ненапълно натоварване. При това маниерите на работа на мотора остават непроменени.



Едно значимо изобретение: eTSI с Mild-Hybrid технология. Стартер-генератор подкрепя мотора при тръгване и при ниска скорост на придвижване. При придвижване без двигателна сила и при прекъсване той служи за рекупериране на сила, която се съхранява в литиево-йонната акумулаторна батерия. По този метод се реализира доста понижаване на разхода на гориво и равнищата на нездравословни излъчвания.
Това са главните неща, които би трябвало да знаете за новия Golf. Всъщност, историята занапред стартира.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР