Има казуси и проблеми, които изострят отношенията в коалицията. Казус

...
Има казуси и проблеми, които изострят отношенията в коалицията. Казус
Коментари Харесай

Балабанов от ИТН: Казуси като РС Македония може да взривят коалицията

Има проблеми и проблеми, които изострят връзките в обединението. Казус като Република Северна Македония/РСМ/ в действителност ще взриви обединението, разяснява пред Нова тв депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов. Той уточни, че дейностите на премиера Кирил Петков и неговия външнополитически екип са в посока отвън съдружното съглашение.

„ Един проблем като Македония в действителност ще взриви обединението. И в случай че той в този момент не намерения и не ревизира позицията си, общественото му говорене ще се пресече с обещанията, които е давал, и ще имаме голям проблем”, счита Балабанов. По думите му няма по какъв начин да се внушават някакви лъжи. Депутатът на Слави Трифонов напомни и въпроса за неизясненост към подписани от Петков документи.

„ Става въпрос за паметните мемоари. Те са редица, от много срещи. Говори се за странната позиция на премиера Петков за тези неща. Странната позиция, която е отвън всякакво съдружно съглашение, отвън всевъзможни диалози, които бяха доказани на съдружен, съвещателен съвет”, акцентира Балабанов. Според него предварителни избори не са излаз.

„ Едни предварителни избори ще задълбочат още повече рецесиите. Но напоследък в действителност има проблеми и проблеми, които изострят връзките в коалицията”, призна депутатът. Той посочи, че тематиката за Българска народна банка не е била залегнала в съдружното съглашение.

„ Всеки имаше право да издига личен претендент. Да изключим всевъзможни неистини и спекулации - предварителна сделка за обща кандидатура не е имало. Затова ние бяхме толкоз предвидими изначало във връзка с нашата позиция”, увери Балабанов. Той означи, че съжалява Андрей Гюров, тъй като „ не е неприятен човек”, само че се е трансформирал в жертва на личните си партийци.

„ Беше повдигнат в последния миг. След това беше свален. Не знам на каква цена е подготвен да унижава качествата си, само че се получи така”, счита депутатът.

Балабанов е засегнат от неуместното предложение да се трансформират разпоредбите и условията за това по какъв начин да наподобява гуверньорът на Българска народна банка и да отпадне степента „ магистър”.

„ Опазил ни Господ, че ние не приехме тази корекция, тъй като щяхме да станем за смях”, безапелационен е представителят на Има Такъв Народ.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР