Има каузи, зад които можем да заставаме всички българи и

...
Има каузи, зад които можем да заставаме всички българи и
Коментари Харесай

Нинова: И Станишев, и Борисов загубиха от сговора помежду си. Но най-вече загуби България

" Има дела, зад които можем да заставаме всички българи и тогава сме мощни. Щях да поздравя и двамата, в случай че бяха се договорили по какъв начин единият - в Европарламента, а другият - в България, ще се борят дружно против демографската злополука у нас и в Европа, само че се колебая това да е било предмет на пазарлъка им. И двамата изгубиха от този сговор, само че най-много загуби България ".

С тези думи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява пред организация " Фокус "  предложението на Бойко Борисов президентът на ПЕС Сергей Станишев да оглави Европарламента.

Според Нинова двамата са изгубили, тъй като са пренебрегнали правила:

" Единият се отхвърли от своя претендент Вебер, другият от своя - Тимерманс. Борисов ядоса ЕНП, Сергей - Групата на социалистите и демократите, които не одобриха тези сделки и той си отдръпна кандидатурата заради липса на поддръжка в парламентарната група ".

Тя добави, че въпреки всичко социалист е оглавил Екологичен потенциал и го направил по разпоредбите: " Освен, че е социалист, той е първият, който заприказва за политики. Давид Сасоли ми направи извънредно усещане. Първите му думи бяха за младежката безработица. Очерта цели, за които ние, от Българска социалистическа партия, се борим години. Обнадеждена съм, че той може да промени дневния ред на европейския парламент ".

Нинова разяснява и полемиките за постовете в Европа, които по думите й са разочароващи и несъответстващи:

" Нито един път не чух в тези пазарлъци да се приказва за политики. Караха се за постове, само че нито дума за стопанска система, неравенства, обществен дирек, миграция "

Председателят на Българска социалистическа партия е на мнение, че сделките за постове са пример за задкулисие:

" Пренебрегнаха се всички правила. Имахме общи претенденти. Вебер и Тимерманс вършиха акция, имаха стратегии, организираха обществени диспути, които се излъчваха в цяла Европа. Всичко това беше изтрито и предстоящо провокира остра реакция в политическите фамилии "

Нинова заключи, че Борисов е бил деен и безуспешен участник в този пазарлък:

" Нещо повече - със записа с Тимерманс потресе Европа и злепостави България. В последна сметка резултат за нашата страна няма. Загубихме всяка опция българин да оглави някоя от европейските институции "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР