Има, както се казва в интернет, и добри новини. Току-що

...
Има, както се казва в интернет, и добри новини. Току-що
Коментари Харесай

Фон дер Лайен е силно изнервена

Има, както се споделя в интернет, и положителни вести. Току-що „ Берлинер Цайтунг “ излезе със заглавие „ Фон дер Лайен нервна: Прокурорът на Европейски Съюз проверява договорката на „ Файзер “. Всъщност това е обичаната ми история, защото от дълго време проследявам лудориите на госпожа ръководителя на Европейската комисия на всеки от постовете, които е заемала. Помнете, че незабавно я изтеглиха в Еврокомисията, тъй като след обира на министерството на защитата към този момент нямаше място в Германия. Няма да се спирам на детайлности, само че имаше подобен миг - когато немските прокурори желаеха от госпожата да даде преписка на четирите си смарт телефона, тя просто сподели, че ги е изгубила. И четирите едновременно. И тогава се оказва, че мадам е толкоз закоравяла в своята клептомания, че даже не ползва никаква фикция в своя modus operandi.

„ Безстрашният специалист по корупцията Лаура Кьовеши желае да разбере кой е взел участие в покупко-продажби за милиарди долари с фармацевтични компании. “ Абсолютно проправителствено списание повтаря берлинския вестник: „ Това е жена, пред която измамниците на Европа би трябвало да треперят “, написа „ Шпигел “ за Лаура Кодруца Кьовеши. Но " главният европейски ловджия на корупция има доста съперници ", отбелязва „ Нойе Цюрихер Цайтунг “. И това са мощни съперници, тези, чийто яд румънският юрист провокира: от няколко седмици Европейската прокуратура, ръководена от Кьовеши, проверява незнайни лица.

Тоест към този момент не може да се потули въпросът. Някой би трябвало да дава отговор за безумните обири по време на по този начин наречената пандемия.

Личността на момичето, тръгнало на война против видимо всемогъщата фон дер Лайен, като цяло е забавна - оглавяваше Специализираната прокуратура в Румъния, на 49 години е. През годините на Кьовеши в СП хиляди корумпирани министри, медийни магнати, съдии, прокурори, депутати и предприемачи бяха изправени пред съда. Присъдите съставляват 90 % от арестите, Европейският съюз похвали битката на Румъния против корупцията под управлението на Кьовеши - и тя стартира да управлява Европейската прокуратура. Можете да мислите за това като за тежка артилерия, която е ориентирана към задачата сега. Защото Фон дер Лайен към този момент стартира да нервира голям брой други членове на Европейска комисия и евродепутати. Още преди година омбудсманът на Европейски Съюз Емили О`Райли искаше да разбере какво има в именитите контракти с фармацевтични компании по време на пандемията от ковид. За страдание фон дер Лайен " не можа " да откри текстовите известия, които си е разменяла с сътрудници по тематиката. На ядосаната омбудсманка дали отговор, че есемесите с „ нерелевантно наличие “ не се архивират. Тоест последния път Фон дер Лайен изгубила четири смарт телефона, а в този момент - опа - изтрила текстовите известия, скърбя, господин служител на реда. И приказваме за това, по какъв начин тя говорила прекомерно интимно с шефа на „ Файзер “ за количеството и ценообразуването на имунизациите за цяла Европа. Като цяло на четири очи и уши. Единственият, който най-вероятно е знаел, е законният брачен партньор на мадам, който изненадващо работи във фармацевтичния бизнес.

През септември Сметната палата на Европейски Съюз подложи фон дер Лайен на остри рецензии. Одиторите се натъкнаха на стена от безмълвие в опит да ревизират легитимността на потреблението на пристигнали от данъкоплатците милиарди. Комисията не е предоставила на инспекторите нито един от желаните документи. Сметната палата откри нарушавания по време на лицензионните процедури за потреблението на 1,8 милиарда дози ваксини: Фон дер Лайен заобиколила откритите контролни органи. Планираната среща на учени за установяване на тактиката за имунизиране за 2022 година по този начин и не се състоя. Одиторите означават, че отводът на фон дер Лайен да съобщи документите е " доста необикновен " - сходно блокиране съвсем в никакъв случай не се случва в практиката на Европейски Съюз, пишат инспекторите в своя отчет.

Висшите чиновници на Европейската комисия са доста нервни от следствието, съгласно нормално доста добре осведоменото списание „ Политико “. Това се изяснява с обстоятелството, че договорните договаряния с производителите на ваксини са били чисто „ работа на управляващите “. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подписа покупко-продажби за 71 милиарда евро с шефа на „ Файзер “ Алберт Бурла. И си намерения, че може да се измъкне.

Но обстановката в Европейски Съюз е такава, че мнозина биха желали да смъкват Фон дер Лайен от поста. И в този момент при нея идва румънския магистрат, станал европрокурор.

Нещо повече, тя затвори каналите за информация по този случай - тъй като счита случая за доста огромен. В сбито изказване нейната организация сподели: „ Европейската прокуратура удостоверява, че проверява доставката на ваксини против КОВИД-19 в Европейския съюз. Това извънредно удостоверение се прави заради извънредно висок публичен интерес. Понастоящем няма да се оповестяват повече детайлности. "

Не е известно какви съюзи е сключил Кьовеши в Брюксел. Разследванията обаче се организират в миг, когато фармацевтичната промишленост би трябвало да дава отговор пред комисия на Европейския парламент за непрозрачни контракти. В този случай желанието на „ Файзер “ за съдействие явно е покрай нула: до момента в който шефовете на „ Модерна “, „ Санофи “ и „ Астра Зенека “ се явиха пред комисията, Бурла анулира присъединяване си.

Вместо това той изпрати представителя си Джанин Смол, чието изявление шокира комисията. Наред с други неща, тя чисто и просто сподели на комисията, че „ Файзер “ не са провели никакви проучвания за това дали имунизирането с имунизацията на „ Бионтех “ защищава трети страни от заразяване. Отговорът е, че не пречи, както сподели практиката, и всички изказвания за противното са умишлена неистина от страна на компанията.

Което връща вниманието на обществото към ориста на 71 милиарда евро в ръцете на мадам фон дер Лайен.

Ако смятате, че понятието „ обратен тласък “ е чисто родно, грешите. Терминът Kick back поражда незабавно, когато приходът на капиталиста стартира да зависи от решението на бюрократа. Така че чакаме резултатите от прокурор Кьовеши.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР