Има как градът, морска градина и крайбрежната алея да са

...
Има как градът, морска градина и крайбрежната алея да са
Коментари Харесай

Даниел Лорер: С 25 милиарда лева ще наваксаме изоставането на Северна България | Даниел Лорер поиска среща с кмета на град Варна Иван Портних, за да обсъдят проблемите на гражданите и нуждите на града за бъдещ бюджет

Има по какъв начин градът, морска градина и крайбрежната алея да са чисти, зелени и поддържани, да се спре презастрояването, държавния запас за общински планове да се разпределя според разпоредбите, признати от кабинета „ Петков ”, тъй че средствата да доближат до най-вече хора. Има по какъв начин Морската градина да не е претрупана с павилиони, поставени незнайно от кого, само че за задачата е належащо ново ръководство. Това сподели през днешния ден пред публицисти лидерът на листата на обединяването “Продължаваме Промяната - Демократична България ” във Варна Даниел Лорер. Той изиска среща с кмета на града Иван Портних и обединението Продължаваме Промяната – Демократична България, на която да бъдат разисквани нерешените проблеми на варненци.

На 2 април Варна и цяла България ще направи избор дали да останем в предишното или най-сетне да приключим прехода и да се превърнем в една богата и обществено обективна европейска страна, сподели още Даниел Лорер и показа целите за развиване на района и Варна.

Обединението Продължаваме Промяната - Демократична България ще бъде първо на идните избори и като първа политическа мощ ще предложи държавно управление с извънредно градивна стратегия за бъдещето на страната. Важен приоритет ще бъде капиталовата стратегия - в околните години ще бъдат вложени 25 милиарда лева в развиването на Северна България, с цел да стартира наваксване на изоставането по отношение на Южна България. Част от тях са автомагистралите “Хемус ”, придружена с безбройни кавги за безбройни милиарди и изчезнал асфалт и “Черно море ”.

Транспортната съгласуваност с балканските ни съседи Румъния и Гърция за общи районни планове е друга значима цел на обединяването. А разпределение на държавния запас за общински планове да бъде заслужено, според разпоредбите, признати от кабинета „ Петков ”, тъй че средствата да доближат до най-вече хора и там, където са най-необходими

Благомир Коцев разяснява решението на варненския административен съд по проблема с 140 декара общинска земя в градската среда на Варна, които ще бъдат продадени от варненския общински съвет, вместо да бъдат върнати на жителите.

В ролята си на регионален шеф, Коцев връща решението за преразглеждане, а в следствие го апелира пред съда с съответни претекстове.

Той моли регионалният шеф да се задейства по проблема, с цел да се отбрани интереса на жителите.

Общият организационен проект позволява презастрояването в централните елементи на града, Коцев ще работи за смяна в законодателството, с която това да бъде променено. Коцев изброи няколко от многото образци за идни градежи на високи здания в сърцето на града, които неизбежно ще трансформират образа на морската столица вечно. 

Областният шеф от държавното управление Петков вижда решение на наболелия проблем в развиването на града в периферията му, на север и юг. Изграждането на втори мост над езерото би отпушило града към околност Зеленика и кварталите “Аспарухово ” и  “Галата ”, а на север, с построяването на 3-4-лентов път към други вилни зони.

Има по какъв начин признатите проекти, които разрешават уплътняването на постройките в историческия център да бъдат преразгледани, безапелационен е Коцев.

Пристанище Варна е друга значима тематика, по-специално новите зони за развлечение, които не са били обявени от кметската администрация. Той предлага зоната да бъде дадена за ръководство на общината, която дружно с жителите да реши по какъв начин да наподобява.

Като настоящ общински консултант, вторият в листата доктор Ивайло Митковски, заяви, че от групата на “Демократична България ”са задали няколко въпроса към общинската администрация по отношение на новопоявилите се 10 павилиона в Морската градина. Кои са членовете на комисията, която ги е одобрила, какъв брой са претендентите, подали претенции за използването ѝм, по какви критерии са избрани ползвателите и кои са те, само че досега не са получили отговор.

Ремонтът на Аспаруховия мост е друга болна тематика за Варна, за нея сигнализира Кирил Симеонов. Екип на Промяната е разговарял с специалисти, които са дали притеснителни мнения за положението на оборудването след направени разбори. Ремонтът стартира през 2016, само че не продължи дълго. Обединението има решение и на казуса с паркирането във Варна, той даде за образец с румънския град Клуж, който е с размерите на Варна. Там са го решили с построяването на многоетажни паркинги в разнообразни елементи на града, на цена към 10 милиона всеки - цена, която град Варна може да си разреши.

Преди 10 година Бойко Борисов загатна, че Варна ще стане село и той направи всичко допустимо това да се случи. За страдание тази назадничавост в инфраструктурните вложения е фрапантна сред Северна и Южна България и това докара страната ни до придвижване на две разнообразни скорости, счита Николай Капитанов. 

Заместник-областният шеф в кабинета “Петков ” и народен представител в 48-то Народно заседание Павел Павлов показа като мощен акцент в програмата на обединяването превъзмогването на негативните последствия от централизацията на страната. Основният акцент откакто стартираме да управляваме е да се направи по този начин, че държавният запас за общински планове - за всичките 12 общини във Варненско, да бъде разпределен по справедливи критерии, а не по партийната принадлежност на кмета. В рамките на кабинета “Петков ” беше призната стратегия за разпределение на средства към общините, в която бяха планувани към 400 млн. лева, добави Попов.

След локалните избори, когато болшинствата на ГЕРБ в общинските препоръки ще бъдат разрушени, когато няма всички кметове да са на ГЕРБ, е значимо този справедлив аршин да бъде задействан. Друг прийом е част от налозите, които жителите заплащат, да остават по места, за което би трябвало смяна в законодателството, счита той.

Парламентарни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР