Има как да бъдем финансово отговорни без това да е

...
Има как да бъдем финансово отговорни без това да е
Коментари Харесай

Николай Денков: Има как да бъдем финансово отговорни без това да е за сметка на хората и бизнеса

„ Има по какъв начин да бъдем финансово виновни без това да е за сметка на хората и бизнеса. Ако би трябвало да определим бюджета за 2024 година с две думи, той е бюджет за хората и мощна стопанска система.Той ни доближава и към еврото, и към европейския метод на живот. “ Това съобщи при започване на днешното държавно съвещание министър председателят Николай Денков.

Има по какъв начин да бъдем финансово виновни

Една от точките в дневния ред на Министерския съвет е точно приемането на разпореждане за осъществяването на бюджета.

„ С новия бюджет минималната работна заплата бе увеличена с 20% на 933 лева, възнамерява се и нарастване на заплатите в държавната администрация, което би трябвало да влезе в действие до края на февруари “, подсети Денков.

Значителни бе повишен пакетът за обществени помощи и средствата за опазване на здравето. Безплатни към този момент са и учебниците за всички деца до 12 клас.

„ Детските градини остават безвъзмездни, което разрешава децата да се включат в просветителния развой от най-ранна възраст “, акцентира министър председателят.

„ Доста твърдо и интензивно се приближаваме към еврозоната. България беше извадена от листата с точки, които би обсъждана еврогрупата. “ Това съобщи министър-председателят преди дни в Пловдив.

По думите му, правосъдните органи би трябвало да се произнесат:

„ Няма никакво подозрение, че би трябвало да бъде тествана информацията, и всеки да се носи следствията, само че в случай че има проблем. Иначе по този начин с подмятане няма по какъв начин да стане. “

„ Това е пълномощие на Народно събрание, процедурата беше изпълнена. В профила на двамата претенденти има основна разлика и това дава отражение както в мненията, по този начин и в метода, по който се допуска, че ще работят техните кандидатури. “

Източник: 24 часа

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР