Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването

...
Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Радостин Василев е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на кабинет

Има жестока опозиция от разнообразни среди в България против основаването на постоянна власт, в която взе участие нашето обединяване. Това разяснява съпредседателят на обединението „ Продължаваме Промяната - Демократична България ” Атанас Атанасов в студиото на „ Здравей, България ”.

„ Останалите политически сили доста съжаляват, че не са се споразумели около първия мандат. С ушите си чух избрани реплики, от вида: „ Да бяхте дали пет гласа ”. Това значи, в някакъв смисъл, че сме на прав път ”, счита депутатът.

Атанасов акцентира, че абсурдът към записите, които се твърди, че са направени на политици от ПП-ДБ, не го учудва. „ Не съм чул тези 4 минути и не желая. Радостин Василев е човек, на който евентуално не са задоволени упоритостите. Той е инструмент на тези, които се съпротивляват против основаването на кабинет ”, е мнението му.

Депутатът акцентира, че в този момент взаимодействат среди, които не се понасят и даде образец: „ Среди, свързани с Президентството, на които им се услади служебната власт, тъй като могат да крадат безнаказано и безотговорно. От друга страна - среди, близки до някогашните ръководещи от ГЕРБ, които се съпротивляват против това демократичните сили да вземат властта и да им прекратят схемите, през които крадат. Тези среди не се понасят, само че в този момент единодействат ”.

„ Отнасяйки се национално отговорно, държавнически, искайки да отговорим на публичните упования за постоянно държавно управление. Защото 80% от интервюираните декларират, че желаят държавно управление. Половината, като ги питаш с кого да го създадем, споделят: „ В никакъв случай Бойко Борисов ”. Ами с кой различен? Но така… ”, изясни той процесите към основаването на кабинет. И добави, че някои от компромисите, които би трябвало да бъдат направени, няма да се харесат на гласоподавателите им.

Според Атанасов направените сглобки от записи са ориентирани към изборния им корпус, от една страна, а от друга - целят да се влияе върху частите от ГЕРБ, които се съпротивляват против поддръжката на мандата на ПП-ДБ.

„ Не мога да знам дали президентът персонално взе участие в това. Но съм 100% сигурен, по избрани индикации, че среди, свързани с президента, служебната власт, министри с проекти да ръководят дълго време, вземат участие в това ”, акцентира той.

Атанасов подлага на критика президента и за това, че е забавил връчването на втория мандат. „ Това дали има нещо общо със свадите, които се разиграват? С цялата тази интензивност, ченгеджийница, с Гешев, с всички тези неща. Убеден съм, че всичко това е обвързвано за да се предотврати основаването на постоянно държавно управление с нашия мандат. Но няма да съумеят! ”, акцентира съпредседателят на ПП-ДБ
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР