Има желание от ГЕРБ за включване в кабинета и на

...
Има желание от ГЕРБ за включване в кабинета и на
Коментари Харесай

ГЕРБ иска повече министри в кабинета с ПП-ДБ, каза Николай Денков

Има предпочитание от ГЕРБ за включване в кабинета и на други техни министри (освен Мария Габриел) - това сподели пред публицисти претендентът за министър председател на " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) Николай Денков.

" Но имаме избрани правила. Разбрали сме се, че този лист ще бъде излъчен от нас ", сподели той и добави, че имената би трябвало да бъдат одобрени и от двете страни, в това число и при промени.

В понеделник " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) и ГЕРБ оповестиха, че. В първите девет месеца министър-председател ще бъде Николай Денков от ПП-ДБ, а вицепремиер и външен министър Мария Габриел от ГЕРБ. За идващите девет месеца министър председател ще бъде Габриел, а Денков – вицепремиер.

Номинираната за министър председател от ГЕРБ за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев, откакто партията ѝ завоюва най-вече гласове на изборите на 2 април. Тя обаче върна мандата несбъднат, откакто ГЕРБ се контракти за взаимно ръководство с мандата на втората политическа мощ - ПП-ДБ. Очаква се Румен Радев да го връчи на претендентът за министър председател на ПП-ДБ Николай Денков.

Попитан дали откакто получи втория изследователски мандат за сформиране на кабинет от президента, незабавно ще върне досието със структурата и състав на Министерския съвет, Денков сподели, че зависи от това по кое време ще бъде връчен мандатът.

По думите му договарянията сред ГЕРБ и ПП-ДБ вървят обикновено и, когато всичко е готово и имената са изцяло ясни, кабинетът ще бъде показан на обществото. По думите му описът би трябвало да мине през националните препоръки, което ще се случи в околните дни.

Председателят на " Да, България " - част от обединяването " Демократична България " Христо Иванов, че представители от групировката му най-вероятно няма да вземат участие в състава на кабинет с втория мандат, само че ще го поддържат.

По-късно в четвъртък се събира Изпълнителната комисия на ДСБ, сподели ръководителят на партията Атанас Атанасов. " Ние ще отговорим на упованията на голямата част от българското население да поставим старания да има държавно управление, наложително ще го създадем ", сподели той.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР