Има известен символизъм в убийството, тъй като то се случва

...
Има известен символизъм в убийството, тъй като то се случва
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев за покушението срещу Алексей Петров: Има известен символизъм в убийството

„ Има прочут символизъм в убийството, защото то се случва ден след обичайния курбан, който Алексей Петров даваше от несполучливия опит за ликвидиране от 2002 година на 15 август “, сподели политологът Стойчо Стойчев в студиото на bTV Новините.

Следете с нас събитията към покушението онлайн

По думите му летните месеци разрешават на добре квалифициран причинител да се укрие дълготрайно време в планината, като по този метод да направи несполучлив опита на Министерство на вътрешните работи да го залови, тъй като обичайно Министерство на вътрешните работи не подхваща търсения в планината.

Също по този начин планината предоставяла опция да се изтегли по разнообразни направления.

Критериите за приемането в нея нямат общо с вчерашния случай у нас

„ Важен е символизмът на закононарушението. Човекът, който го е поръчал желае да злорадства или да тържествува с това, което е съумял да направи “, сподели политологът.

Според него не става въпрос за почистване на бизнес сметки.

 „ Дали е политическо ликвидиране или не, би трябвало да си отговорим на въпроса дали Алексей Петров е политик. Не, не е политик. Естественият отговор би трябвало да е, че не е политическо ликвидиране. Може да има политически последици, само че не е политическо “, сподели политологът Георги Киряков.

Семейството чака тялото да бъде освободено, с цел да провеждат заравяне, а причинителят да бъде оголен

„ Предстои да забележим дали е престъпно. Това е най-важният въпрос. Ако е такова, би трябвало да се отговори на въпроса с какво е обвързвано “, уточни той.

Киряков сподели, че би трябвало да се изчака да се види по какъв начин ще реагират политиците и болшинството. По думите му би трябвало да се види дали убийството ще повлияе на главните цели на правителството- влизането в Шенген и еврозоната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР