Има израз този счупи тъпомера“. У нас е всекидневие някой

...
Има израз този счупи тъпомера“. У нас е всекидневие някой
Коментари Харесай

Що е унижение? Когато офицери рапортуват на КПК в ден за Апостола

Има израз „ този счупи тъпомера “. У нас е ежедневие някой да чупи измисления апарат. Счупихме обаче и уреда за премерване на унижението. Ще обясня. 19 февруари мина. Политиците се изредиха пред камерите и микрофоните и издекламираха отгоре-отгоре втръснали клишета за Апостола.
Както всякога. „ Да претворим в живота заветите на Дякона “, - споделят и въртят очички, дали е уловено тяхното величие… И поставят огромни красиви букети и скъпи венци, платени с държавни пари. Боже, какво двуличие и досада.

Няма покой за огромния българин…

С това сме привикнали, което никак не е добре.

Но има нещо, което е подобен шок, че съзнанието на естествения човек отхвърля да одобри. Висши офицери набиват крайник и рапортуват на Караянчева. ПКП, както я назова в диалог с вицето Дончев министър председателят Борисов, се изтъпани в Карлово, родното място на Апостола. Военни от всевъзможен сан и чинове си потрошиха краката да маршируват край нея. Ужасно и позорно!

Сигурно са оправдават пред съвестта си, че козируват на Председателя на Народното събрание, а не на съответна персона. Но когато ръководител, довел Народното събрание до най-ниско равнище на публично доверие и приел с усмивка отвратителното определение по неин адрес от министър-председателя, не допуска към сходно раболепство. Тя няма право на този „ подарък “, макар протокола. При това на отбелязване годишнина от обесването на Васил Левски.

И тъй като тя не е в положение да оцени обстановката, в която е изпаднала, би трябвало други да го създадат. Представителите на Българската войска можеха да сторят това. Ако имаха чест и достолепие. Ако имаха… Предпочетоха унижението.

Представете си капитан Райчо Николов да рапортува на сходна фигура в сходна обстановка. Или капитаните Атанас Узунов, Олимпи Панов, Христо Попов, подп. Данаил Николаев и други А генералите Владимир Вазов, Климент Джеров, Радко Димитриев, Никола Попов и мн. др? Горди и способни български командири, защитавали България в няколко войни и стотици тежки сражения.

Полк. Борис Дрангов споделя: Предпочитай да бъдеш наказан за непотребна храброст, в сравнение с за непотребна нерешителност.

Няма ли към този момент офицери с достолепие?

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР