Има изобретения, които са толкова успешни, че се превръщат в

...
Има изобретения, които са толкова успешни, че се превръщат в
Коментари Харесай

Тест Драйв: Volvo V60

Има изобретения, които са толкоз сполучливи, че се трансформират в същинска емблема за своя производител. Швейцарското ножче на Victorinox, копирната машина на Xerox, къртачът на Hilti, авиаторските очила на Ray Ban, комбито на Volvo...

Правилно прочетохте, за мнозина името на шведската автомобилна компания Volvo се свързва непроменяемо с деветдесетарските комбита, които с изключение на като правилен сателит на хиляди фамилии в Европа и Северна Америка, бяхме привикнали да следим и в ролята на спортни коли на пистата в международни шампионати за туристически коли. Разбира се, напоследък обстановката много се разми, Volvo стартира да развива компактния сегмент, комбитата изгубиха от своята известност, а линията от SUV модели набъбна неимоверно. И въпреки всичко, там някъде на назад във времето, продължи да стои положителното остаряло комби на Volvo.
 Снимка 414560

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА?

Накратко казано, това е един нетипично хубав за сегмента автомобил. Комбитата нормално наподобяват на модифицирани седани, до момента в който тук ясно се вижда, че колата е проектирана да бъде комби, което трансформира практичността не просто в нужда, а в нещо, което човек същински да пожелае.

V60 следва класическата концепция за комби - два реда пълноразмерни седалки плюс голям багажник и внезапно скосена задница с огромен отвор за товарене - само че с доста по-ниска линия на покрива. Така от Volvo са съумели да запазят всичко, което хората обичат в комбитата, само че са минимизирали вредите по външния тип. С по-прости думи, това комби би радвало и майката и децата, само че към този момент и таткото, тъй като V60 наподобява не просто като утилитарен артикул, а като автомобил, с който можеш да вбесиш съседите си от злоба.
 Снимка 414559

Най-хубавото е, че Volvo V60 е приключен автомобил с добре осъзната еднаквост. При него няма съмнения, каквито постоянно срещаме в други коли. Той не се преструва на състезателен автомобил, не желае да ви убеди, че седите в президентска лимузина, нито че разполагате с проходимостта на джип, единствено тъй като извън има няколко пластмасови защитни детайла. Нищо от това не е част от характера на V60, в противен случай. Това комби е тук, с цел да ви даде цялото улеснение на света, предоставяйки ви десетки настройки на седалките, да ви елементарни, когато сте се загледали в телефона, натискайки спирачките спешно вместо вас и да ви накара да се обърнете всякога, когато се отдалечавате от него на паркинга.
 Снимка 414567

КАК съдебна експертиза УСЕЩА?

Получавате най-хубавото от три свята. Автомобилът се държи отлично на пътя, не се поклаща като венецианска гондола и форсира с лекост, което го прави подобаващ избор за същински авто почитател. От друга страна, същият този авто почитател може да свърши куп работа с него, тъй като багажникът е голям и може да побере всичко - от пълноразмерен велосипед (стига да сгънете облегалките на задните седалки, схваща се), до най-малко 20 кашона с хартия за принтер, въпреки че не знаем в 21 век на кого би му трябвало сходно количество хартия. И на трето място - комфортен е за прилагане в града, макар великодушните си размери.
 Снимка 414552

В по-високите равнища на съоръжение разполагате с изцяло цифров инструментален панел, чиито благоприятни условия дизайнерите на Volvo са употребявали в оптималната степен. Хубавото при неналичието на аналогови стрелки е, че информацията може да се приспособява съгласно съответните потребности в дадения миг. Ако пуснете системата за автоматизирано поддържане на скоростта, да вземем за пример, километражът се трансформира, с цел да ви укаже каква стойност сте въвели. Не че решенията при други коли не са също толкоз ефикасни, просто при Volvo е доста по-разбираемо, комфортно и прелестно за окото.
 Снимка 414557

Същото важи и за огромния екран на централната подпора, който за разлика от доста други системи в други марки и модели, е извънредно елементарен и прелестен за прилагане. Менютата и интерфейсът са интуитивни и лесни за разбиране единствено след няколко минути работа. Нещо повече, в долната му част има бутон, който ви връща на началния екран, където и да се намирате в менютата. Всичко това е комбинирано с положителната остаряла " врътка " за увеличение и понижаване на звука, тъй като от Volvo знаят, че модерният метод не изключва положителните типичен решения от предишното.
 Снимка 414556

КАКВО НЕ МУ ХАРЕСАХМЕ?

Основният позитив на Volvo V60 - неговият външен тип - е и главният минус на колата. Заради ниския покрив, който кара колата да наподобява толкоз елегантно, пространството за глава в интериора не е измежду най-хубавите. Особено на задните седалки. По-високи хора не биха се чувствали изключително комфортно откъм гърба, само че пък и вие надали бихте поканили волейболен тим в колата си.
 Снимка 414554

Не ни хареса и че стъкленият панорамен таван на тестовата кола не се отваря, само че в случай че инженерите бяха планували механизъм, това щеше в допълнение да понижи мястото в интериора, тъй че им прощаваме.
 Снимка 414553

Цената също не е от най-силните страни на V60. Всичко стартира от към 70 000 лв., за които можете да се сдобиете с добре оборудван SUV модел. И бихте сбъркали. Volvo V60 е доста повече от очевидният избор. Просто тъй като е осъзнатият избор. Той е за хора, които знаят какво търсят в един автомобил - ясна идея и отлично осъществяване.

КАРЕ 1

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ

Модификация: 2.0 D4

Работен размер: 1969 куб. см.

Мощност: 190 к.с.

Въртящ миг: 400 Нм

Ускорение: 7.9 сек. до 100 км/ч

Максимална скорост: 220 км/ч

Среден разход: 4.6 л/100 км

Трансмисия: 8-степенна автоматизирана

Базова цена: 71 380 лева

КАРЕ 2

Може да: транспортира пералня

Не може да: си отваря стъкления покрив

Липсва му: малко повече пространство на задните седалки
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР