Има изключително увеличение на трафика на камиони по пътища в

...
Има изключително увеличение на трафика на камиони по пътища в
Коментари Харесай

Спират камионите на Свиленград, за да няма тапи на изходати за Румъния

Има извънредно нарастване на трафика на камиони по пътища в страната - изключително сред граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " и граничните пунктове по северната граница на страната. Това заяви по време на брифинг в Министерския съвет вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите му увеличеният трафик е в порядъка на 20% годишно. Трайното решение би трябвало да обхване всички пътни прави от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " до северната граница - Русе, Видин. Проблемите са набелязани, по тях работят трима заместник-министри - на вътрешните работи, на превоза и на районното развиване и благоустройството, осведоми Демерджиев, представен от Българска национална телевизия.

" Считано от през вчерашния ден стартира да се ползва проект, според който камионите се стопират, отклоняват се на паркинги, където престояват и координационен център ги пуска поетапно, с цел да не се получава скупчване в зоните на Русе и на Видин ", изясни вътрешният министър.

От през днешния ден камионите ще бъдат спирани още от Свиленград, добави Демерджиев.

" Ще покрием цялото трасе, от Свиленград до северната граница, с цел да отстраняваме опцията камионите да заобикалят нашите постове, и да осигурим поетапното им пропускане на територията на цялата страна ", съобщи министърът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР