Има изключени политици назад във времето, ние се разграничаваме от

...
Има изключени политици назад във времето, ние се разграничаваме от
Коментари Харесай

Румен Ралчев, бизнесмен и Велик приор: В парламента има 4-ма масони и 70 тамплиери

Има изключени политици обратно във времето, ние се разграничаваме от хора, които не държат на думата си, съобщи един от първите масони в България и Велик приор на Ордена на Рицарите Тамплиери

Академик Румен Ралчев е един от първите масони в България. Достигнал е до най-високата 33-та степен. Той е и Велик приор на Ордена на Рицарите Тамплиери. Автор е на 16 книги, професор и учител по езотерика.

По време на работата си в службите за сигурност получава чин генерал-майор. Бил е шеф на защитата на Тодор Живков, Петър Младенов и Желю Желев. Занимавал се е с политика, а през днешния ден е сполучлив предприемач.

Румен Ралчев даде обстойно изявление за БНТ.

Българска национална телевизия: Каква е задачата на масоните и на тамплиерите в България?

Акад. Ралчев: Те са колкото близки, толкоз и разнообразни. Основната цел на масоните е самоусъвършенстването. Успоредно с това, поемайки светлината, истината или познанието, по масонски е светлината, да се опитат посредством дейностите си в обществото да трансферират тази светлина към хората, които са към тях, с цел да създадат живота по-добър. Хората по-добри. Докато при тамплиерите самоусъвършенстването е реалност, само че също се приказва за светлина. Но тук ние сме по-отворени към обществото.

Ние се опитваме да прехвърляме мостове към други вероизповедания, които по този метод да се понижи напрежението, в случай че съществува такова на верска основа от една страна и въпреки това се борим главно, единствената организация, която работи в тази посока е битка за екуменизъм - уголемен разговор сред църквите. Без значение католици, протестанти и така нататък Това е една задача, която Организация на обединените нации е одобрила, поддържа и главното трето предписание е да оказваме помощ на християнските общности в и към Ерусалим.

Българска национална телевизия: Колко са тамплиерите в новия парламент?

Акад. Ралчев: Имаме 4 индивида, за благополучие няма в една и съща партийна групировка. Това е напълно обикновено, тъй като ние сме представителна извадка от обществото, нашите членове са доста дейни. Включително и по политическа линия, само че вътре в Ордена ние за политика не приказваме. Не се проповядват политически възгледи. Ние работим по главните цели, които си слага Ордена.

Българска национална телевизия: Може ли да Ви попитам кои са те?

Акад. Ралчев: Не. Не съм оторизиран да ги покажа.

Българска национална телевизия: А какъв брой са масоните?

Акад. Ралчев: Масоните са доста повече, така като масонството е доста по-масово в България. Ние сме като тамплиери сме едвам 500 души, докато масоните са няколко хиляди. И не съм преглеждал да повеждам точна информация, само че мисля, че са повече от 70. Това са едни умерени хора, които би трябвало, в случай че са истински масони да отстояват своите обещания от една страна и възгледи до дъно.

Българска национална телевизия: На президентските избори какъв брой претенденти бяха масони?

Акад. Ралчев: То имаше двама претенденти за президентските избори.

Българска национална телевизия: Двама стигнаха до балотаж.

Акад. Ралчев: Да. Тези, които завоюваха. Ами на процедура бих споделил, че едва ли има. Може би някои са били някога масони, само че през масонството са минали доста хора. Това, че по един или по различен метод те са се отказали от придвижването не значи, че те още са настоящи. Това е просто минало.

Българска национална телевизия: А за партиите, там измежду водачите има ли хора, които се отличават?

Акад. Ралчев: Първо масоните нямат право да демонстрират, да показват - този е брат. Този и този, това е наложително, по-късно сте изключен от масонството и жигосан. В политическите партии и в управленията на политическите партии има много масони. Което е напълно разбираемо. Отделен въпрос е дали те стигат до равнището примерно ръководител на дадена партия, представител в парламента или административната власт, примерно министър. Много постоянно това става, само че при тези бързи ротации едва ли биха могли да покажат своята същинска същина и благоприятни условия.

Българска национална телевизия: За какво биха се борили те. Има ли нещо общо като цел?

Акад. Ралчев: Това, че са масони не значи, че те би трябвало наложително да застанат и да се разгласят като масони. Тъй като към момента не е узряло обществото и това ще бъде един компромат надали не против тях и второто, което е, че те влизат като политически лица с избрана теория и проект за работа. Това, което доста пъти съм казвал - масоните ще ги различите по умерения израз, по умерения метод, по който се показват, когато се изричат и неналичието на изненади в тяхното поведение. Те са праволинейни като цяло.

Българска национална телевизия: Думите " Почтени " и " светлина " присъщи ли са за този изказ?

Акад. Ралчев: Да. Да не забравяме, че и масоните, и тамплиерите не престават във времето, когато са депутати да се срещат със своите братя. А при тамплиерите и сестри. И с цел да ги гледат в очите, те фактически би трябвало да стоят на същинска позиция. Тази, която те са декларирали. Компромиси - имало е, които вършат. Това възмущава освен обществеността, а и дребните общества, които са тамплиери, масони. Да не забравяме, че има доста организации - зонта,... и така нататък които също по един или по различен метод участват в Парламента. Това е един спомагателен надзор върху тези депутати, в кавички да кажем надзор, върху тяхното поведение и спазването на техните обещания.

Българска национална телевизия: Конкретно Ви запитвам за думите " честни " и " светлина ", тъй като ги чухме в предизборната акция неведнъж.

Акад. Ралчев: Светлината е познанието и точно по тази причина споделих, че тяхното умерено поведение и изявления е опит да се покаже стандарт по какъв начин би трябвало просто да се държи един почтен депутат примерно. Те се пробват да възпитават със своето поведение. Не желая да възвеличавам нещата, има доста изкривявания и сред наши представители. Това обаче в множеството случаи коства изключване от ордените.

Българска национална телевизия: Има ли към този момент такива изключени политици?

Акад. Ралчев: Назад във времето да. Ние се разграничаваме от хора, които не държат на думата си.

Българска национална телевизия: Защо е належащо да има такива придвижвания?

Акад. Ралчев: Присъствието на така наречен секрети общества, а те не са секрети, тъй като са регистрирани публично, по този метод се мери демократичността на едно общество. Преди 89-та година те не съществуваха. Започнаха възобновяване примерно на масонството през 91-а, 92-а година. Започна 91-а, 92-а година към този момент беше оповестена Великата ложа в България. Преди 14 години навлезе и тамплиерството в България. Вече 14 години съм Велик Приор. На всеки 4 години ме преизбират към този момент. За тези 14 година Велик Приорат България стана най-големият Велик Приорат в Европа. Втори в света. Когато става дума за тамплиери, фактически в ритуалите има мечове, тъй като това ние взаимстваме избрани ритуали от Средновековието.

Но това е гражданска организация, която е приела част от философията на тамплиерския медал преди 900 години, само че по никакъв метод не се опреличава и отъждествява като правоприемник на тамплиерите, директен правоприемник. Той е нравствен правоприемник. 33 хиляди християнски деноминации съществуват в света. Половината от тях не си приказват с никого. За какво става дума. Ние приказваме, че 21 век хората би трябвало да се обединят по някакъв метод, не да се унищожи идентичността на църквата. Точно противоположното, само че уголемен разговор би трябвало да има. Християнин с християнин би трябвало да се срещат. Паралелно с това, все по-належащо е разширеният разговор с хората с друго изповедание, ние се намираме дадени страни във война. Християни с мюсюлмани примерно. По същия метод, единствено че са по-широкоскроени масоните. Там въобще вероизповеданието е неразрешено да се пита кой с какво изповедание е.

Българска национална телевизия: Всички планове, които изброявате и полезности звучат в действителност положителни, в това време обаче знаците и знаците за различаване остават загадка за хората, които не са част от придвижването. Защо е по този начин?

Акад. Ралчев: Достатъчно е да влезете в интернет и да видите огромна част от знаците. Хора, които са били в масонството. Включително ръкостискането може да покаже и къде се намира в йерархията този масон. Отделните придвижвания се преливат. Човек не е неизменен. Това, че е масон не значи, че не може да е тамплиер. Това, че е тамплиер, не значи, че не може да членува в рота или на други места. Хората се познават. Размяната на знаци и ръкостискания, ритуални ръкостискания в множеството случаи е за припознаваме. За запознаване с някой, който допускате, че е член на дадена масонска група, за различаване. Но това не е наложително. Може да се носи един дребен знак също. Още един път споделям - като цяло хората се познават.

Българска национална телевизия: Разделени ли са обаче масоните в България?

Акад. Ралчев: За страдание това е реалност. Съществуват шест масонски ложи единствено за мъже, за които се споделя, че са регулярни и има 7 смесени. Жени и мъже. Има една чисто женска, има и две - три ложи, които са към Велики ложи в други страни. Масонските ложи не водят война между тях.

Българска национална телевизия: Срещаме се няколко дни откакто отличихте военачалник Мутафчийски за Рицар на годината. Какво значи това звание?

Акад. Ралчев: Считаме, че рицарят на годината най-точно удовлетворява условията за интензивност в обществото. Личен образец и рицарско поведение.

Българска национална телевизия: С какво военачалник Мутафчийски се отличи и заслужи това звание?

Акад. Ралчев: Първо, няма безспорни персони. Второ в най-трудните моменти, военачалник Мутафчийски всеки ден се появяваше, приветлив или не, споделяше истината в очите на хората. Всички вършим неточности, той също правеше неточности, само че се поправяше в придвижване. Тези неточности се правеха в международен мащаб. Не са български патент. Мутафчийски беше лицето на битката против Ковид-19. Независимо дали те утвърждават или не, когато ти си приел една идея, я движиш до край.

Българска национална телевизия: Той Ваш член ли е?

Акад. Ралчев: Не. Той не може да бъде наш член, само че той към този момент е почетен член на Ордена на тамплиерите, което върви с тази купа, която ние му дадохме.

Българска национална телевизия: Оглавявал сте персоналната защита на Тодор Живков, Желю Желев, Петър Младенов.

Акад. Ралчев: Не се срамя, нищо неприятно не съм направил. Във всяка страна съществува такава работа. Такава е била политическата уредба в България, по този начин сме работили. След 89-та година продължих за известно време, реших, че това е задоволително и прекосих в частния бизнес.

Българска национална телевизия: В интернет пространството се появи информация, че имате обща компания със съпредседателя на " Продължаваме промяната " Асен Василев. Може ли да потвърдите или да отречете това?

Акад. Ралчев: Обща компания в никакъв случай не сме имали, имали сме допирни точки, само че това е по напълно различен мотив.

Българска национална телевизия: Какво е посланието, с което, което желаете да отправите за край?

Акад. Ралчев: Действително би трябвало да се издигне народен блян. Цел. Ние сме една от малко народи, които нямат такава цел. И това ни прави разнопосочни. Много елементарно манипулируеми и доста елементарно всяко последващо държавно управление да трансформира посоката на развиване. Ако фактически определим стратегическата цел на България, то тогава нещата ще си дойдат на мястото. Само че тази цел не е да си я изсмучеш от пръстите, а фактически да е нужна на България. Многообразието е солта на живота, само че дано това разнообразие въпреки всичко да е обърнато в една и съща посока. Тогава фактически обществото ще бъде по-добро. А щом е по-добро, всички ние ще получим повече облаги.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР