Има изготвен списък с оръжия за даряване на Украйна за

...
Има изготвен списък с оръжия за даряване на Украйна за
Коментари Харесай

СТРОГО СЕКРЕТНО: Има готов списък с оръжия за Украйна

Има направен лист с оръжия за даряване на Украйна за защита против агресора Русия. Той е бил поръчан от някогашния кабинет и е бил на бюрото на експремиера Кирил Петков с подписа на тогавашния боен министър Драгомир Заков. В листа има и класифицирана информация. 

Всичко това излиза наяве от свеж въпрос, насочен от депутата от ГЕРБ Христо Гаджев към служебния министър-председател Гълъб Донев. В настояването си за отговори Гаджев показва с огромна доза решителност, че е наясно със съществуването на въпросния лист и де факто желае да узнае наличието му в конкретика и ориста на движимостите с отпаднала нужда за Българската войска. 

Досега нито Заков, нито Петков или различен член на кабинета му не е споменавал за правенето на свитъка, а още по-малко, че са обсъждани съответни оръдия или комплекси, част от бойните единици на въоръжение в БА, за изпращане към Киев.

По информация на осведомени става въпрос и за ракетни установки, и за танкове и БТР-и. От най-малко 6 месеца в България се разисква хипотезата, сходна на тази в Словакия, страната да се раздели със руските С-300 за противовъздушна защита и те да бъдат сменени с " Пейтриът " по конвенция с натовските сътрудници. 

Междувременно някогашният началник на отбранителната комисия и сегашен народен представител от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров пита служебния боен министър за ремонтите на моторите на МиГ-29, оповестени от Димитър Стоянов като идно сключване на контракт с Полша. Очаква се и двата въпроса да бъдат отговорени в границите на идващия парламентарен надзор. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР