Има издадена заповед за експулсирането на Джок Полфрийман, обяви директорът

...
Има издадена заповед за експулсирането на Джок Полфрийман, обяви директорът
Коментари Харесай

Има заповед за експулсирането на Джок Полфрийман

Има издадена заповед за експулсирането на Джок Полфрийман, разгласи шефът на Дирекция " Миграция " в Министерство на вътрешните работи Николай Николов. Двамата с вътрешния министър участваха на откриването на образователната година в Академията на Министерство на вътрешните работи, написа 24 часа. Причината за това била основаната сериозна опасност за публичния ред.
Заповедта за експулсиране обаче, към момента не била изпълнена, защото  Полфрийман няма годен документ за идентичност и е с наложена от правосъдната власт възбрана за овакантяване на страната.
Оказа се, че юристът му Калин Ангелов е обжалвал първата възбрана за овакантяване на България, издадена през 2007 година Тогава задачата й е била да обезпечи неговото наличие по време на наказателното произвеждане, което завършва с влизането в действие на присъдата, написа News.bg. Очаква се скоро Софийски градски съд да се произнесе по тази тъжба.
Освен това Ангелов разгласи, че задържането в Центъра в Бусманци е форма на " държавно похищение " и прикани австралийските управляващи да побързат с издаването на годни документи.
Австралийските управляващи пък уверили българското Министерство на вътрешните работи, че издаването на документи към този момент е в ход, стана ясно от думите на шефа на  " Миграция " Николов. Министър Младен Маринов пък изясни, че австралиецът е в настанен в Центъра в Бусманци поради неговата сигурност и поради това, че въпросът е към " Миграция ". В момента той не основава проблеми в Центъра, държи се обикновено, сподели още Николов.
Малко по-рано през днешния ден Върховен касационен съд разгласи, че поради публичния интерес изтегля с 16 дни началото на касационното разглеждане на делото за условно предварително освобождение на Полфрийман. Мотивацията на съда можете да прочетете в тази публикация.
Джок Полфрийман ще бъде известен за плануваното за 7 октомври съвещание на Върховен касационен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР