Има истории, които будят смях, а иначе не са смешни.

...
Има истории, които будят смях, а иначе не са смешни.
Коментари Харесай

Болят те уши - иди при д-р Ушев!

Има истории, които будят смях, а другояче не са смешни. Наскоро в Русе един пациент на болничното заведение със строшен крак се подпали с цигара в леглото и получи обгаряния. Дотук нищо смешно, само че като чуеш, че в клиниката по изгаряния го е лекувал доктор Тютюнджиев, малко нещо смешно ти става. От години групирам сбирка от имена на същински хора с същински специалности, които отново те карат да се усмихнеш. Например Клюнков- шеф на яйцебаза, майор Куршумов от полицията в Пазарджик, майор Занданов от пандиза в Пазарджик, лекар Кръшков- АГ експерт, написа " Трафик ".

Последното ми попълнение беше Пол Маца, един от най-известните фелинолози в света, с други думи казано- професор по котки. Съвпаденията очевидно впечатляват мнозина, по тази причина се обърнах към другари в обществените мрежи, с цел да споделят и те своите открития. Оказаха се не едно и две, хората са ги запомнили.
Животът, както знаем, е най- положителният сценарист. Точно той е събрал на едно място в едно отделение преди време двама старшини, които враждували намерено. Единият се казвал Гонев, а другият- Тичев. Това преднамерено не можеш да го съчиниш.
Кой знае какво са мислили родителите на момиченцето, кръстено преди време Чайка, само че семейството му Бележкова към този момент го прави роден нотариус, какъвто е и до момента. Наред с Клюнков от яйцебазата, стои доктор Конев, началник на конна база. Как иначе да се споделя доктор, който работи в Център по кръводаряване, с изключение на...д-р Шуртянов. Мястото на доктор Въгленов, несъмнено, е в клиниката по изгаряния, където си работи, а преди години шеф на Пожарната в Димитровград е бил...Пожарлиев.
В София има юрист с името Темида Балканска, а до неотдавна началник на Зооветеринарния комплекс в Пловдив беше доктор Дулев, който всички, несъмнено, за по-кратко назоваха доктор Дулитъл. Сред докторското съсловие има много попадения.
Специалист по УНГ е доктор Ушев. Д-р Дяволов е шеф поделение “Високорискова бременност” в Клиника “Майчин риск”, а доктор Факирова е патоанатом. В този случай да бяха си разменили специалностите...На място си е, обаче, стоматоложката доктор Гърчинкова- изключително като застърже бормашината в устата. Ако се постанова да се оперираш, като нищо може да легнеш под ножа на столичния хирург д- р Ножаров.
Приятел се сети за чистачка с гръмката фамилия Енергиева, счетоводителка Дида Финансова и ветеринарен доктор доктор Котаков. Един от известните катаджии в Сливенско се е казвал Друмчо Друмев.
Сред адвокатското съсловие, пък, има най-малко двама Купенови, само че по-интересна е комбинацията, която помни Мариана Евлогиева- " Купенов Проданова ". Ако си решил да купуваш или продаваш парцел, къде другаде да идеш.
Подобни съвпадения сред имена и специалности навяват на мисълта, че хората са имали в рода си някой дядо, който към този момент е предопределил професионалната им тенденция. Как другояче ще се образуват семейства, които не идват от персонални имена. Без рекламация за научна аргументация, тези хора би трябвало да имат предопределение по ген. За това приказват имената им. И всички те са напълно същински, на хора измежду нас или от близкото минало. При някои дами пък, които държат да запазят семейството си, прибавяйки новата с тире, се получават много смешни съчетания. Така да вземем за пример преди години една пловдивска синоптичка към този момент се подписваше Масларова- Мекикова.

Иначе забавни и смешни семейства колкото искаш. Когато през 1979 година излетя първият ни български космонавт, доста небрежно му смениха семейството преди полета. Иванов е бащиното му име, фамилното му е Какалов, а на съветски това звучи позорящо. На тоя принцип в още по-ранни години в Българската войска се прави един самобитен възродителен процес- офицерски семейства, които са двусмислени и карат хората да се усмихват, биват заменени. Така генерал- майор Динчо Дупенов става военачалник Велев, а след него сменят с бащините имена семейства като Куртаков, Бърборков, Чутурков, Юрганчев, Колипатков, Катъров, Сланинков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР