Има интерес към ватманската професия, за едно място се борят

...
Има интерес към ватманската професия, за едно място се борят
Коментари Харесай

Трима-четирима кандидати се борят за едно ватманско място

Има интерес към ватманската специалност, за едно място се борят към трима-четирима претенденти. Непрекъснато организираме курсове за ватмани и постоянно има искащи. Това сподели зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев.

„ Доста сериозен е подборът на ватманите, само че в случай, че през последните години стопанската система е дръпнала по някакъв метод, тъй като безработицата е много по-ниска, в сравнение с беше по-рано. Кандидатите са по-малко, в сравнение с по-рано. Иначе първо се организира 6-месечен курс на водачите на разнообразни видове трамваи по специфични схеми с преподаватели по доктрина и процедура. Преди това вършим вътрешен асортимент, прекарваме ги на специфични психотестове, които са за професионални водачи. Това се случва още преди да ги одобрим за ватмани, с цел да забележим дали могат да се оправят “, разяснява инж. Василев пред " Фокус ".

Той посочи, че в последните няколко години са много усъвършенствани изискванията на труд.

„ Смени се огромна част от транспортните средства. Доставиха се нови трамваи в Столична община по разнообразни стратегии. Доставиха се 25 чисто нови, съвременни трамваи, които имат всички нужни условия – климатизация, комфортна кабина, ергономично е, климатроник. Доставихме още 25 трамвая от Чехия, втора ръка, само че доста по-добри от старите български трамваи във връзка с отопление, спирачна система, сигурност на придвижването. Тези 28 зелени трамваи, единият от които през днешния ден взе участие в случая, също “, сподели още инж. Иво Василев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР