Има интерес към търговете за втечнен газ. Това заяви в

...
Има интерес към търговете за втечнен газ. Това заяви в
Коментари Харесай

Деница Златева : Очакваме цената на газа за октомври да е под 240 лева

Има интерес към търговете за полутечен газ. Това съобщи в ефира на бТВ Деница Златева, изпълнителен шеф на Булгаргаз.

По думите ѝ по този начин са организирали процеса, че да има оптималната конкуренция сред компаниите. " Случвало ни се е да ни дават предложения и пред постройката с офиса ни. Това не се прави по този начин, би трябвало да се съблюдават съответни процедури ", изясни още тя.

Очакваме цената на газа за октомври да е под 240 лв..  Предприехме дейности, с цел да получим доставки от " Газпром ", само че нямаме отговор от тях, безапелационна е Златва.

Това, което вършим с дейностите си е, че за нас газовите доставки не са смешка и се опитваме да ги подсигурим.

Що се отнася до финансовото положение на " Булгаргаз ", то тя съобщи, че са подобрили събираемостта. " Послушахме бизнеса на срещата с Щаба и сме по гъвкави в дневните доставки. " Булгаргаз " през днешния ден изплаща доставките си напълно. Бизнесмоделът се е трансформирал. Има схващане в евентуалните снабдители за методите на заплащане ", изясни изпълнителният шеф на сдружението.

" Топлофикация София " дължат 410 млн. лв.. на " Булгаргаз ".

Сключено е тристранно съглашение сред нас, Топлофикация и фонда за сигурност. Проблемът с Топлофикация е продължителен. Не можем да си позволим " Булгарга " з да изпадне в неплатежоспособност. Ще има отопление тази зима. Ако нямаме съветски газ, които е част от микса, то ние ще обезпечен задоволително различен. Интерконекторът с Гърция ще проработи. Цената която подадохме към КЕВР е със 104 лв. по- ниска като той проработи. Водим договаряния с азерската страна за още газ ", сподели Златева.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР