Има интерес към къщите в селата около Велико Търново и

...
Има интерес към къщите в селата около Велико Търново и
Коментари Харесай

Софиянци търсят да купят къщи в Балкана

Има интерес към къщите в селата към Велико Търново и Габрово и той идва от разнообразни видове купувачи. Има локални, които желаят да се реалокират да живеят на село. Те търсят в околните села в радиус от 15-20 км. Това сочи разбор на Bulgarian properties.
 
Доста чужденци живо се интересуват от селски парцели, като усилват периметъра до 50-60 км. През последната година от ден на ден клиенти идват от София. Техните стремежи са за парцел в Балкана, а търсенето е в необятни граници - от Елена до Тетевен, изяснява Димитър Павлов, районен управител.
 
Сделки се подписват извънредно бързо - атрактивните предложения се продават от време на време за броени дни.
 
Велико Търново постоянно е бил атрактивен регион както за инвестиция, по този начин и за непрекъснато живеене. Имотите в региона през последните 20 години не стопират да притеглят интереса и на български, и на задгранични купувачи от най-различни страни по света, споделя още Павлов.
 
Поради спецификата на терена градът има дребни благоприятни условия да се уголемява, което от своя страна води и до по-ограничено предложение и наклонност за стабилно повишение на цените. В допълнение на това, търсенето на градски парцели е много мощно и пазарът сега несъмнено е пазар на продавачите.
 
В момента има единствено два квартала, в които има опция да се строи и множеството покупко-продажби ново строителство са ориентирани към тях. Търсенето е главно на жилища с една или две спални, а купувачите са главно млади фамилии, хора от близките градове и българи, живеещи и работещи в чужбина, които влагат в жилища.

Цените на къщите на село вървят нагоре

Цените на жилищата в града сега вaрират сред 800 и 1 000 евро/кв.м. Предпочитани региони са необятен център в региона на парк Дружба, както и към стадиона и болничното заведение. Наличието на учебни заведения, детски градини, огромни вериги хранителни магазини наоколо, обуславят влечението на хората към тези места. Най-бързо развиващият се квартал е „ Картала “ – ситуиран е на южен скат с прелестни гледки, разполага с всичко належащо и е обитаем най-вече с младежи.
 

Наемният пазар е релативно постоянен. Има огромно търсене на жилища чартърен от украински жители, само че казусът е, че те търсят да наемат за 2-3 месеца, до момента в който наемодателите желаят да подписват контракти за най-малко една година.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР