Има институция на изпълнителната власт, на президента - освен Народното

...
Има институция на изпълнителната власт, на президента - освен Народното
Коментари Харесай

Трифонов за другата институция: Едно нещо съм научил от царя - да бъда господар на мълчанието

" Има институция на изпълнителната власт, на президента - с изключение на Народното събрание. В Народното събрание би трябвало да бъдат хора с нужните качества и квалификации. Аз си нося отговорността, без значение дали съм народен представител или не. Това е опция, която считам, че мога да употребявам, само че няма да бъда брутално прям в този момент. Има неща, които би следвало да се случат, с цел да взема твърдо решение ". Това сподели Трифонов по отношение на --> му от седми юни, когато разгласи, че няма да се кандидатира за народен представител и загатна, че може да носи тази отговорност от " друга институция ".

" Едно нещо съм научил от царя, той споделя: " Научете се да бъдете господари на мълчанието, а не господари на говоренето ", аз се пробвам да бъда стопанин на мълчанието, добави Трифонов.

" Най-хубавите страни са тези, в които са вложили най-вече в обучение. Това, което се случи през миналите години е това обучение в България то да се направи сбъркано и неефективно, с цел да избират младите да учат в чужбина. За мен най-важно е да има дейно обучение. Така разяснява образованието водачът на Има Такъв Народ.

В момента правилото е да се заплаща на възпитаник, без значение от триумфа, а преподавателите занижават критериите. Това е порочно и непоносимо. Трябва да има конкуренция в образованието. Всички умни деца, които могат да си разрешат - бягат в чужбина, разяснява тематиката и зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

" Трябва да се основат условия, че младите да желаят да се върнат в България. Тя би трябвало да бъде привлекателно място ", сподели водачът на Има Такъв Народ.

" Трябва да има и работна среда, а бизнесът да е свободен. Работата на държавното управление е въвеждането на електронно ръководство най-бързо, понижаване на административната тежест, служителите би трябвало да работят за вас, а държавните институции би трябвало да бъдат редуцирани ", разяснява обстановката с бизнеса Тошко Йорданов.

" Държавните служители би трябвало да имат ценз и да няма шуробаджанащина ", добави той.

" Това държавно управление в този момент вади проблеми, във всяко министерство е са по този начин, тъй като са им били комфортно хора, които да основават корупция ", разяснява Трифонов.

Трифонов разяснява и работата на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов: " Това с джипката е проява, която е изцяло непотребна. Ефектът е да радва мисирките по медиите, които му принадлежат, до момента в който естествените хора се възмущават и отвращават. Министър-председателят на една страна не би трябвало да има нищо общо с облика на този министър-председател, който беше през последните 10 година Министър-председателят би трябвало да приключил влиятелен университет, да приказва езици, да бъде експерт в избрани области и да има нужния морал ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР