Има идейно решение за трасето за Южния обход на ж.к.

...
Има идейно решение за трасето за Южния обход на ж.к.
Коментари Харесай

Изграждането на Южния обход на ж.к. „Меден рудник“ ще отнеме около три години и над 140 млн. лева 

Има идейно решение за трасето за Южния обход на ж.к. „ Меден рудник “, на база на което е оповестена социална поръчка за инженеринг, планиране и строителство . Тя е оповестена на 20 юни, а крайният период за подаване на документи по нея е на 5 август.

Това обявиха от Община Бургас за Искра.бг по отношение на значимия инфраструктурен план, който се чака да отпуши трафика в най-големия бургаски комплекс. Темата още веднъж стана настояща, откакто през вчерашния ден   на бул. „ Захари Стоянов “ при разклона за квартал „ Горно Езерово “. Неговата цел също е да контролира усъвършенства автомобилния трафик на една от най-натоварените точки , намираща се на входа на „ Меден рудник “.

През последните месеци в общественото пространство се появиха няколко примерни визуализации на Южния обход, който ще свързва комплекса с пътя за Созопол . На тях се вижда, че трасето ще минава над водата, което озадачи огромна част от жителите, които показаха терзание, че по този метод планът става по-скъп и сложен за осъществяване. От Община Бургас разясниха тематиката по следния метод:

„ На стадий предпроектни изследвания са обсъждани разнообразни разновидности, от които като най-целесъобразен в икономическо и комуникационно-транспортно отношение бе предпочетен актуалният вид “. 

На последното съвещание на комисията по устройство на територията зам.-кметът по строителство, вложения и районно развиване инж. Чанка Коралска съобщи, че се чака строителството на Южния обход да продължи към три години . От оповестена поръчка излиза наяве, че изпълнителят ще получи 100 календарни дни за планиране и не повече от 700 дни дни за строителство

Общата планирана стойност за осъществяване предмета на публичната поръчка е в размер на 140 250 000 лв. . От тях над 136 млн. лв. са за построяването на трасето, към 3 млн. лв. са планувани за неговото проектирани, а половин милион ще бъде обособен за авторски контрол. Финансирането на публичната поръчка не е обезпечено все още на разкриване на процедурата.

Изграждат и пасарелки за пешеходци по бул. „ Захари Стоянов “ в ж.к. „ Меден рудник “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР