Има идея пожарникарите да бъдат в самостоятелна агенция. Това стана

...
Има идея пожарникарите да бъдат в самостоятелна агенция. Това стана
Коментари Харесай

Рашков: Има идея пожарникарите да бъдат в самостоятелна агенция


Има концепция пожарникарите да бъдат в независима организация. Това стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, който показа политическия си кабинет пред парламентарната комисия по вътрешна сигурност, заяви Българска национална телевизия.

Той дефинира структурата на Министерство на вътрешните работи като тежка и включваща звена, които нямат полицейски функционалности.

" Една от тях е Пожарна сигурност и отбрана на популацията. Една извънредно потребна конструкция, която считам, че би трябвало да се обособи в независима организация, която да не се занимава единствено с гасене на пожари, само че и избавяне на хора ", изясни вътрешният министър.



По негови думи има две съществени мнения по тази концепция - едното, че тази дирекция би трябвало за остане в Министерство на вътрешните работи като изпълнителна организация, а другата да стане независима държавна организация.

Министъра сподели още, че съществува концепция Министерство на вътрешните работи болница да излезе от структурата на Министерство на вътрешните работи и да премине към Министерството на здравеопазването.

Бойко Рашков съобщи, че се мисли по тези въпроси от края на предходната година.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР