Има идея как да бъде спасен туризмът в България, който

...
Има идея как да бъде спасен туризмът в България, който
Коментари Харесай

Имате резервирана почивка скоро - ето каква е идеята на държавата за обезщетение

Има концепция по какъв начин да бъде избавен туризмът в България, който безусловно е срутен от ковид, показа пред Българска национална телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.
Според нея, в случай че с топлото време коронавирусът изчезне, може да има " късен сезон ". Говори се непрекъснато с туроператори да не се анулират групови резервации за юли и август . Имало и решения, които са към този момент платени – до юни, само че няма по какъв начин в този момент да бъдат осъществени поради изключителното състояние. " Така съхраняваме дребното, което е останало ", акцентира тя и изясни, че в този момент страната не желае да кара туроператорите да връщат непосредствено пари, защото това ще докара до всеобщи банкрути. Министърът на туризма акцентира, че преди оповестяването на изключителното състояние туроператорите трябвало да връщат пари при анулация на отмора поради боязън от ковид, само че от оповестяването на изключителното състояние към този момент ще важи концепцията за ваучерите за 24 месеца.
В, ще е ясно тъкмо за какви почивки ще се дават ваучери .
Разработили сме и спешна национална тактика – в случай че от месец май може към този момент туризмът да проработи, то ще насочим старания първо към вътрешния туризъм, съобщи Ангелкова, която изясни, че може да бъдат включени и банки на помощ. На второ място към този момент са чартърните полети към целевите ни пазари, добави тя. И посочи, че летният туризъм носи 70% от приходите на бранша в България.
" Оптимистичният вид е май месец да реализираме вътрешен туризъм ", сподели Ангелкова. Тя призна и, че се разисква вид хотели да се трансформират в лечебни заведения .
Няма по какъв начин да отменим търговете за концесия на плажовете, тъй като не знаем ще има или няма да има сезон, съобщи Ангелкова.
Туризмът безусловно не работи. Никой не знае какъв брой ще продължи това състояние. Почти всички самолетни компании са отменили полетите си до съвсем всички дестинации. Такова е обобщението на Ангелкова. Тя се оплака, че към момента имало българи-туристи в Куба, в Доминикана, в Занзибар, на Великденските острови и е доста мъчно да се реализира тяхното прибиране в България.
Още: " Най-засегнати от ковид в България са хората сред 40 и 49 години, щабът желае затваряне на Витоша "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР