Има и по-тежки карантинни мерки от взетите в момента. Това

...
Има и по-тежки карантинни мерки от взетите в момента. Това
Коментари Харесай

Декларация или смс? Дончев разкри как българите ще се допускат извън дома

Има и по-тежки карантинни ограничения от взетите сега. Това съобщи в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

"Ако се наложи може да се вземат и по-тежки - тотално карантиниране на рисковите групи - възрастни хора и такива с хронични болести или излизане единствено с декларация или смс, ще се вземат ", отсече той.

"Може изобщо да не се наложи мярка със смс. Ние от дни създаваме виртуална система. В рамките на седмицата ще я представим. Тя ще е налична за жителите. Там всеки ще може да ревизира, в случай че има признаци, дали е бил в контакт със инфектиран да вземем за пример ", съобщи Дочнев.

"Това ще може да се изтегли като приложение на мобилния телефон. Там може да се означи, че излизаш да вземем за пример. Тази система ще бъде показана в четвъртък ", сподели вицепремиерът.

"По-строгите ограничения са планувани въпреки всичко, подготвени са като документи, просто не са задействани. Основно става въпрос за ограничение на аргументите за излизане - да вземем за пример да са единствено до аптека или магазин или по работа ", сподели той.

По думите му никога не би трябвало да се позволява струване на хора.

"Ако се водим от опита в Азия, всичко би трябвало да отмине до 3 месеца. Следим непрестанно какво се случва в другите страни. Следим и всички научни изявления. Основните въпроси си въпроси са какъв брой инфектирани, какъв брой умряли и какъв брой време ", споделя той.

"Мярката 60/40 се ползва съвсем на всички места. Няма безспорна мярка ", счита Дончев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР