Има и по-лоши неща от това, човек да усети, че

...
Има и по-лоши неща от това, човек да усети, че
Коментари Харесай

6 причини сексът да се превърне в мираж

Има и по-лоши неща от това, човек да усети, че брачната му половинка е изгубила интерес към секса. Но не са чак толкоз доста.
Никак не са малко фамилните двойки, които се оказват в обстановката на продължителни интервали „ на изсъхнало “: той или тя се оплакват непрекъснато, че са изморени, или просто с месеци не се сещат за секс. Какви мисли стартират да минават през главата на другия сътрудник? Дали той/тя към този момент не ме обича или той/тя си има друга/друг? Защо се случва това и какво може да се предприеме в сходни случаи?

Специалистите са безапелационни, че няма нищо неправилно, в случай че от време в точния момент на човек въобще не му е до секс. И не е нужно да се бърза с търсенето на аргументите за такова държание или напряко да се приготвят документите за бракоразвод. Сексуалното увлечение е променлива големина, изключително в случай че двойката е отдавна дружно. Струва си обаче да се поговори по тематиката, в случай че някой от сътрудниците не го устройва създалата се обстановка, и в случай че се окаже, че има някакви проблеми, да се потърси решението им.


Неговите или нейните мисли са ангажирани повече от нещо друго
Партньорът ви е доста претрупан в работата си и това е напълно основателна причина, заради която на него или на нея да не му се ще да се впусне в полови подвизи, когато се прибере вкъщи. Нормално е да избра да поспи още половин-един час. Освен това при дълготрайните връзки хората стартират да се интересуват освен от секса вкъщи, само че и от упоменатата към този момент работа или пък някакво занимание. В такива случаи най-добре е да се поизчака, тъй като всичко в интимния живот на двойката ще си пристигна на мястото след известно време.

Едно от вероятните решения е двамата да си „ възнамеряват “ време за секс: да вземем за пример, съботните вечери, когато децата са заспали, а в неделя не се постанова ранното ставане.


Някакъв здравословен проблем мъчи нея или него
При мъжете казусът с ерекциите може да се дължи на десетки аргументи – от простата отмалялост, та чак до – недай си Боже! – рак на простатата. Жените могат да изпитват разнообразни други терзания, които да трансформират секса в нежелателен. Сексът, обаче, не се свежда единствено до проникването, а в него са включени и още доста разновидности за интимни удоволствия. Ако сътрудникът ви е чул от доктор някаква неприятна диагноза, окажете му поддръжка и му засвидетелствайте възприятията си.

В сходни обстановки решенията постоянно е добре да се търсят и от двамата, като се изхожда от съответните събития.


Отношенията в двойката са придобили платоничен темперамент
С течение на годините всичко се трансформира в табиет, познато и добре известно. Понякога сексът просто изчезва, поради кръговрата от работни и домашни отговорности, а връзките сред сътрудниците прерастват в другарски, т.е. се случва това, което назоваваме платонична обич.

И тук има решение: предприемайте такива дейности, които да върнат физическата непосредственост и увлечение. Това, несъмнено, не е нещо, което ще се случи незабавно. Процесът би трябвало да се извърви малко по малко: един път – закачливо известие, различен път – флиртувайте… значимото е да търсите благоприятни условия колкото се може по-често да сте дружно, а времето уединено да прекарвате надалеч от всевъзможни електронни устройства, които да ви отвличат вниманието.
Стресът е превзел партньор/ката/ ви
Определени интервали от живота ни минават под диктовката на огромни количества стрес. По-често мъжете, само че нерядко и дамите, се тревожат за несполучливо показване в работата или за недостигащите финансови средства. Неприятни обстановки – колкото щеш!

Очевидно е, че решението в този случай отново се свежда до взаимната поддръжка на сътрудниците, до момента в който обстановката се проясни. Когато дразнителите от всекидневието изчезнат, интимният живот още веднъж ще влезе в релси.
Той или тя не се впускат в ролята на основатели на полови занимания
Много хора робуват на заблудата, че мъжете са тези, които отделят доста внимание на секса. И се чака, че те ще са по-често или съвсем постоянно „ мераклиите “, които да предизвикват мачкането на чаршафите. Тази илюзия пречи на дамите да са в ролята на изкусителки; евентуално мнозина си мислят, че в това има нещо неправилно, дори " извратено ". Не, няма нищо такова! Напротив, няма никакви проблеми, в случай че дамата инициира полови занимания.

Решението в този случай е от по-лесните: оня от сътрудниците, който счита, че другият е по-пасивен, не трябва да се впуска в мрънкане – по-добре е да вземе нещата под собствен надзор и да работи.
Занижено либидо
С годините либидото на всеки човек – важи и за дамите, и за мъжете – регресира. Е, при мъжете е по-ясно изразен процесът с намаляващите полови мераци, само че и женското либидо на 70 не е същото, както на 40. Генетика, външни фактори – всичко ни въздейства.

Когато ни е нужно решение на сходни проблеми, то най-добре е да помислим за нови способи на занимания в леглото, посредством които да показваме възприятията си. Всичко е разрешено – от ролевите игри до еротичните разтривки.

Но най-важно си остава едно: да не крием проблемите си от индивида до нас!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР