Има и друг начин да се приготвят тиквички, без да

...
Има и друг начин да се приготвят тиквички, без да
Коментари Харесай

Спрете да пържите тиквичките, гответе ги така...

Има и различен метод да се подготвят тиквички, без да се пържат, а на усет да са тъкмо като пържените. Рецептата, която ще прочетете по-надолу, ще ви спести време и в действителност е доста по-здравословна.

Необходими артикули: пресни тиквички, бяло брашно, олио или зехтин и хартия за печене, която ще ви спести време, вместо да миете след това тавата.

Приготвяне:

Тиквичките се нарязват на кръгчета или пръчици, овалват в брашно и подреждат в тавата, като се застъпват, поливат се с лой и се пекат.

По предпочитание се подготвя и млечно-чеснов сос.

 г iStock

Ето и още една рецепта за хрупкави тиквички - този път с два типа брашно:

Необходими артикули: тиквички - 1 бр., яйца - 1 бр., сол - на усет, брашно - 1/2 ч.ч. бяло, царевично брашно - 1/2 ч.ч., черен пипер по избор, олио - за поръсване, галета или царевичен грис - 2-3 с.л.

Приготвяне:

Тиквичките се нарязват на пръчици, всяка се топва в бяло брашно, след това в разрушено яйце и най-после в примес от грис и царевично брашно. Нареждат се на хартия и се поливат с олио. Пекат се в загрята фурна до златист цвят.

Сосът се подготвя, като се смеси кисело мляко /около 1 ч.ч./, счукан чесън и лъжица майонеза по желание, сол на усет.

 г iStock

Със сигурност към този момент ще печете по този метод и няма да висите пред котлона. Опитайте този здравословен вид и ще останете в действителност сюрпризирани от усета.

За още ентусиазъм през целия ден ни последвайте във Фейсбук ТУК и в Instagram ТУК
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР