Има храни, които ние погрешно смятаме за полезни, а те

...
Има храни, които ние погрешно смятаме за полезни, а те
Коментари Харесай

За Бога, братя, не купувайте! Това са отрови, не храни /списък/

Има храни, които ние неправилно считаме за потребни, а те не са.
Понякога даже и най-безобидните артикули, които си купуваме всеки ден, могат да се окажат нездравословни за здравето ни. Важно е да осъзнаваме какво в действителност си купуваме, когато отидем в магазина.
Ето храните, от които би трябвало да стоите надалеч в магазина:

Рулца от раци
Рулцата от раци са известна и евтина добавка към доста типове салати, само че в тези рулца има всичко друго, само че не и месо от раци. Те съдържат намачкано филе от бяла риба, което от време на време се замества с глутен, нишесте или белтъци. Също по този начин в тях има огромно количество захар, овкусители и оцветители. Вредни са освен поради всички изкуствени добавки в тях, а и тъй като крият заплаха от хранително натравяне.

Грозде
Гроздето е храна, която има извънредно къс период на валидност. То би трябвало да бъде употребявано незабавно, откакто е набрано, само че това няма по какъв начин да се случи, когато го купуваме от супермаркета. В магазините усъвършенстват типа на гроздето с разнообразни химически артикули. Ето за какво би трябвало да знаете, че в случай че си купите грозде и то стои в съвършен тип с дни, то сигурно е минало през сериозна обработка с химикали.

Риба в пластмасови кутии
Срокът на валидност на тази риба е извънредно къс. Ето за какво рибите в пластмасови кутии стоят в зехтин или някакво друго олио, което ги държи годни. Ако рибата е оставена в саламура, то има огромен късмет към нея да е прибавен и хексаметилентетрамин. Това химично вещество е неразрешено в доста страни.

Червен фасул
Ястията с червен фасул имат както голям брой изгоди, по този начин и вреди. Червеният фасул може да ни навреди, в случай че не е подготвен вярно. Ако не варите боба задоволително дълго, той може да стане токсичен, тъй като в него се съдържат доста естествени отрови. Хубаво е преди варене бобът да се накисне във вода за няколко часа и по-късно да се вари.

Маргарин
Дълги години се смяташе, че маслото е нездравословно за здравето. Лекарите нормално препоръчваха да го замените с маргарин. Но в светлината на актуалните знания ние доста добре знаем, че е тъкмо противоположното! Маргаринът е богат на индустриално втвърдени растителни масла, които съдържат трансмазнини, които са нездравословни за здравето. Консумирането на маргарин може да докара до нараснал риск от развиване на сърдечни болести и рак. Избягвайте непременно маргарина и дайте желание на качественото масло!

Газирани питиета с добавена захар
Популярните газирани питиета в действителност са рискови токсини в красива опаковка. Тези питиета през днешния ден са същински камшик, изключително измежду младежите, които не се замислят за дълготрайните последствия от използването им. Поради наличието на големи количества рафинирана захар (има към 10 кубчета бяла захар в кен кола) или канцерогенни подсладители и други токсични добавки, пиенето на газирани питиета може да докара до утежняване на здравето. Списъкът с главните опасности от газираните питиета включва рак, сърдечни болести, диабет, остеопороза, болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон, епилепсия и тежки прочувствени разстройства.

Преработени меса
Резултатите от проучванията на Световната здравна организация (СЗО) ясно демонстрират, че потреблението на модифицирани меса покачва риска от развиване на рак. Преработеното месо публично е включено в групата на най-канцерогенните нездравословни храни. Същата група (група 1) включва също тютюна и азбеста, тъй че в тази група са субстанции и артикули, чиято канцерогенност за хората е ясно научно потвърдена и добре документирана.
Вижте кои характерни артикули са включени в групата на модифицираното месо:

-Колбаси
-Шунка и други сходни, салами
-Наденица (всички нейни разновидности)
-Телешко или сушено говеждо месо

Консерви с месо
Всички индустриално обработени месни артикули (месни сосове, месни консерви, пастети и др.) Работната група на IARC заключава недвусмислено, че потреблението на модифицирано месо предизвиква рак на дебелото черво.

Популярните зърнени закуски
Въпреки обстоятелството, че рекламите в медиите непрекъснато ни оповестяват, че зърнената закуска има удобен резултат върху здравето ни, си коства да знаем, че в множеството случаи това е една огромна неистина! Първо, тези нездравословни храни нормално са цялостни с големи количества захар, и второ, те съдържат рискови количества добавени витамини (например витамин А), които елементарно могат да бъдат предозирани. Третият безспорен и добре документиран факт е съществуването на рискови равнища на токсични и канцерогенни пестициди в множеството от тези артикули! Официалните отчети на Международната организация за проучване на рака (IARC) демонстрират, че глифозатът може да усили риска от рак. За страдание, като ядем единствено 60-грама храна с централизация на глифозат от 160 ppb (части на милиард), ние към този момент представляваме евентуална опасност за нашето здраве!

Картофен чипс
Без доста да се мислим, доста от нас ядат чипс всеки ден! За страдание те са същинска токсична бомба за тялото ни. Те освен съдържат огромни количества натрий и нездравословни трансмазнини, само че и канцерогенен акриламид, който се образува в чипса вследствие на тяхната характерна термична обработка! Редовната консумация на картофен чипс усилва риска от развиване освен на високо кръвно налягане и сърдечни болести, само че и на нелечими ракови болести.

Обезмаслени млечни артикули
Хранителни магазини и супермаркети гъмжат от обезмаслени млечни артикули като чисто мляко, кисело мляко, сирене и питиета с приказни имена. Но знаете ли, че в тези храни мазнините се заменят с ужасяващи количества захар, канцерогенни подсладители или глюкозни и фруктозни сиропи? Не купувате тези артикули, тъй като ви споделят, че са диетични! Не забравяйте, че непотребната захар е доста по-голям проблем за вашето здраве от естествените мазнини в млечните артикули! Ако не планирате да развивате съществени болести като диабет, рак и сърдечно-съдови болести, в никакъв случай повече не посягайте към нискомаслени млечни артикули!

Предварително опаковани сладкарски произведения
Растителните масла като цяло са потребни за хората, само че тяхното индустриално сгъстяване ги прави извънредно нездравословни храни за нашето здраве. Учените съумяха да потвърдят, че хидрогенираните растителни масла въздействат неподходящо на човешката кръвоносна система, основно като покачват концентрацията на неприятния холестерол в кръвта (LDL) и в това време понижават равнището на потребния холестерол (HDL). Освен това трансмазнините доста покачват равнището на рисковите триглицериди. Взети дружно, хидрогенираните растителни масла усилват риска от неочаквана сърдечна гибел, както и гибел от исхемична болест на сърцето. Предварително опакованите сладкарски артикули като бисквити, вафли, мъфини и други сходни съдържат големи количества хидрогенирани растителни масла, които са източник на трансмазнини. Поради тази причина си коства да ги избягвате като огън!

Бял самун
Редовното хранене с бял самун е едно от най-лошите неща, които можете да извършите за личното си здраве. Такъв самун е индустриално лишен от потребните субстанции, които се срещат естествено в суровините, и затова от най-ценните им хранителни стойности и удобно влияние върху нашето тяло на диетичните фибри. Това, което остава, по принцип не се разграничава доста от самото нишесте. Това са чисти калории, без никакви скъпи хранителни субстанции. Поради индустриалната си обработка, белият самун може да се класифицира като бързо усвоими захари с висок гликемичен показател, потреблението на които е обвързвана с бързо изхвърляне на инсулин в кръвта и с реактивна хипогликемия. Всъщност яденето на бял самун е по-лошо от яденето на кубчета захар. Той бързо покачва концентрацията на глюкоза в кръвта, като нарушава съществено работата на панкреаса. С течение на времето това може да докара до инсулинова устойчивост, диабет, затлъстяване и сърдечно-съдови болести!

Пържени храни
Пържените артикули би трябвало да се ядат допустимо минимум. Независимо дали става дума за пържени картофи или пържено месо, всичко, приготвено в нездравословно масло, сигурно се считат за нездравословни храни. В едно изследване, оповестено в списанието Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases, учените съумяха да покажат, че като ядете пържени храни повече от четири пъти седмично, доста увеличавате риска от затлъстяване и здравословни затруднения. По-важното е, че в случай че ядете шест пържени ястия седмично, увеличавате риска от инсулт с 41%.

Сладки неща
Учените от дълго време съумяха да потвърдят, че захарта работи на мозъка ни безусловно като лекарство. Доказано е, че провокира мощно пристрастяване, тъй като повече от кокаина подтиква по този начин наречения механизъм за заплащане в човешкия мозък! Страничните резултати от пристрастяването към захарта са сходни на тези при наркозависимите. Най-често забелязваните са рискови промени в настроението, мощно главоболие, меланхолия, хронична отмалялост и несъмнено, последователно разрушение на целия организъм.

Топено сирене
Продукт, който също се предлага в огромни количества по магазините и по усет и състав би трябвало да прилича елементарното сирене. За страдание няма нищо общо с елементарното същинско сирене. Топените сирена се подготвят от съставки за заряд, тъй че да наподобяват и да имат усет на сирене. Важно е да запомните, колкото повече запълващи съставки са на етикета, толкоз по-лошо е за вашето здраве. Всички те се считат за нездравословни храни. Струва си да изключите топеното сирене от диетата и да го замените с същинско натурално сирене, например козе сирене, само че не забравяйте за вярната консумация на наситени мастни киселини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР