Има храни, които ефективно се борят с процесите на стареене,

...
Има храни, които ефективно се борят с процесите на стареене,
Коментари Харесай

Съставиха списък на суперхраните срещу стареене

Има храни, които дейно се борят с процесите на стареене, като ги забавят и ни карат да се усещаме млади, свежи и красиви. Експертна интернационална група диетолози разгласи настоящ лист на подмладяващите храни, написа Мениджър Нюз.

Сред тях, преди всичко е сложено АВОКАДОТО, което е богато на мононенаситени мастни киселини. Те проникват през клетъчните мембрани и пазят клетките от нездравословното деяние на свободните радикали. Общият позитивен резултат е повишение на жизнеспособността, изостряне на мозъка и възстановяване на текстурата на кожата, споделят експертите.

 С извънредно противостареещо деяние е и подправката КУРКУМА. Тя съдържа пигменти, които покачват синтеза на естествените антиоксиданти като по този метод пази клетките на мозъка и на кожата от увреждащото деяние на свободните радикали, покачва способността за централизация на ментално равнище и забавя образуването на бръчки.

Топ артикул от този лист са и прясно изцедените сокове от ЗЕЛЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ. Те обезпечават бързо асимилиране на съдържащите се в тях потребни субстанции като антиоксиданти, фитонутриенти, О2, хлорофил, витамини и минерали.

Кафявите морски водорасли ХИДЖИКИ, които са обичайната храна в Япония също са измежду хитовите артикули за младост и дългоденствие. Те са богати на йод, който подтиква производството на хормона тироксин с определящо значение за бърз и първокласен метаболизъм. Освен това 40% от състава на хиджики е характерен тип целулоза, която подкрепя регулирането на хормоните и детоксикацията на черния дроб.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР