Има хора, призвани да бъдат учители. Хора, които няма да

...
Има хора, призвани да бъдат учители. Хора, които няма да
Коментари Харесай

Учител преподава компютърни технологии с дъска и тебешир

Има хора, призвани да бъдат учители. Хора, които няма да се спрат пред нищо в устрема си да предадат познание. Младият Ричард Апая е един от тях. Той е от Гана и е преподава осведомителни технологии... без компютри.

Понеже учебното заведение, в което работи, е извънредно оскъдно, няма по какъв начин да купи техника. Затова Ричард употребява черна дъска и тебешир, на която рисува компютърен екран. С рисунки той учи децата да боравят с Microsoft Word и други стратегии.

Неговият способ на преподаване закупи известност, откакто самият той го разгласява във Фейсбук, където е регистриран с името Овура Куадуо Хотиш. И реакциите не закъсняха. Microsoft включи младия преподавател в програмата си за професионално развиване Microsoft Certified Educator (MCE). A самото учебното заведение беше затрупано с дарения от целия свят под формата на преносими компютри и проектори.

Всъщност, в Гана е честа процедура учениците да се образоват на осведомителни технологии с черна дъска. Според Ричард обаче обстановката последователно се усъвършенства.

„ Властите ни оказват помощ и аз имам вяра в тях. Ние се нуждаем от положително съоръжение и от държавно управление, на което образованието е в сърцето му ", споделя Ричард.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР