Има хора, притеснени дали ще се справят с машинното гласуване,

...
Има хора, притеснени дали ще се справят с машинното гласуване,
Коментари Харесай

Карадайъ безпощаден към Цънцарова: Ако баба ви беше мъжка, нямаше да си говорим сега

Има хора, обезпокоени дали ще се оправят с машинното гласоподаване, които не отидоха до урните. Съгласно Конституцията всеки български жител има право на глас, а в Изборния кодекс написа, че гласуването е наложително. Но истериците в Народното събрание афишират за " морал " технологията, по която лимитират правото на хората да гласоподават. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в изявление на Мария Цънцарова по bTV.  
 
" Казахме ли 4 пъти да не допускаме? Вашето " Ако "... Защото, в случай че баба ви беше мъжка в този момент нямаше да беседваме ", възкликна ръководителят на Движение за права и свободи по адрес на нахалната Цънцарова.
 
Баба ми няма нищо общо с обстоятелствата, че от 2014 година не се приема предлагането на Движение за права и свободи, опонира Цънцарова. Предположения няма да върша, повторете си и 6 пъти въпроса - отговорът е този, че ще разясняваме обстоятелствата, продължи яростно водачът на Движение за права и свободи. 
 
Той още веднъж напомни, че решението, което Движение за права и свободи предлага още от 2014 година, е да се употребяват скенери за преброяване на бюлетините още в изборните секции. Машини, само че не тези, на които им видяхме резултата, акцентира Карадайъ. Това предложение бе отхвърлено при среднощното второ четене на Изборния кодекс с правната комисия.
 
Боб ли хвърляте, ядоса се обаче Карадайъ на журналистката, когато го пита за какво Народното събрание не го поддържа и настоя да се изчака гласуването в зала. В петък, когато Изборният кодекс беше гледан отново съвсем до среднощ в пленарната зала, гласоподаване нямаше, то ще се организира тази седмица.
 
Лидерът на Движение за права и свободи отхвърли със същия мотив - че още няма гласоподаване по закона, да разяснява вероятни злоупотреби с хартиената бюлетина. Ако технологиите ви съставляват интерес, да се съберем вие и аз на семинар и да приказваме по всевъзможни въпроси и с всевъзможни догатки на тематика избори, сподели още Мустафа Карадайъ. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР