Има хора, които вдъхновяват с историите си. Хора, които въпреки

...
Има хора, които вдъхновяват с историите си. Хора, които въпреки
Коментари Харесай

Варненката Зоя Чавдарова, която покорява върхове, заради своя силен дух и вяра

Има хора, които въодушевяват с историите си. Хора, които макар компликациите, които им сервира животът, не се отхвърлят от фантазиите си , следват ги до дъно и ги реализират. Те могат да бъдат образец за всички нас. Такава е историята на Зоя Чавдарова от Варна- вдъхновяваща, мотивираща и същинска . Младото момиче се ражда с увреждане, което не й пречи да изживява пълноценно живота си и да пробва от всичко. Тя тренира тенис на корт към този момент 11 години и бързо се трансформира в най-хубавата българска тенисистка измежду хората с увреждания . Въпреки че Зоя играе при едни разнообразни условия - в инвалидна количка, с помощта на нейния борбен дух и огромното й предпочитание да се развива, тя става доста добра в спорта.
С усмивка на лица тенисиската ни споделя, че преди години е упражнявала и още един спорт- лека атлетика в залата на параолимпийската шампионка по лека атлетика Стела Енева. Именно тя я насочва към треньор по тенис на корт и Зоя взема решение да опитва. Момичето се усеща в свои води и схваща, че това е спортът, с който желае да се занимава.

Най-добрите достижения на Зоя Чавдарова са през 2015 година, когато става републикански първенец на България при дамите и на смесени двойки. Тогава взема и орден за второ място на шампионата “Sirius Open” в Хърватска и второ място в “Bucharest Open” в Румъния. Зоя споделя, че тъкмо тези триумфи я стимулират да се развива и да стане идващият параолимпийски първенец по тенис на корт на България. По този метод надарената варненска желае да разпространява този спорт при хора с увреждания. Нейната цел е доста смела, само че тя в никакъв случай не се отхвърля. Именно по тази причина и съумява да реализира доста от фантазиите си.
Младата тенисиска споделя още, че следи всички изяви на състезателите с увреждания, най-много на нейните другари Даниела Тодорова и Ружди Ружди. Тя е на мнение, че постоянно би трябвало да поддържаме сънародниците си, тъй като триумфите на България заслужават да се видят и чуят от повече хора.
Макар че животът на един човек с двигателни увреждания безспорно има своите компликации и провокации, Зоя може да бъде образец за всички нас, по какъв начин човек може да реализира всичко с доста труд и непримиримост. Тенисиската споделя, че най-голяма й фантазия сега е да взе участие и да вземе орден от идващите Олимпийски игри през 2020 година в Токио.
Зоя има вяра, че фантазията й може да стане действителност и със заразяваща усмивка на лицето се обръща към всички читатели с думите:
„ Следвайте самоуверено посоката на фантазиите си! Живейте живота, който постоянно сте си представяли! “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР