Има хора, които са истински щастливи, когато плановете им за

...
Има хора, които са истински щастливи, когато плановете им за
Коментари Харесай

По-умни ли сме, ако предпочитаме да сме сами

Има хора, които са същински щастливи, когато проектите им за излизане с другари пропаднат. Те си изкарват прелестно в личната компания и избират да са сами, вместо с който и да било.
 Гъвкавост, любознание, толератност и отличителните чери на интелигентните хора
7 черти на интелигентните хора

Трудно е да ги сбъркаме

Наричаме ги интроверти и постоянно се чудим какъв им е казусът с останалите. Оказва се обаче, че тъкмо те са скрити лимонки, които могат да ни скрият шапката със познания . Ако по някаква случайност изискат да се забележим, несъмнено.

Хората сме обществени животни и колкото повече поддържаме връзка с останалите, толкоз по-щастливи се усещаме (освен в случай че измежду тези хора няма енергийни вампири). А пък тези, които избират личната си компания, може да не са по-щастливи, само че пък са по-интелигентни . Това потвърждават от Singapore Management University и London School of Economics.
 Снимка 512671

На базата на извършено проучване с 15 хиляди души на възраст сред 18 и 28 години се открива директна връзка сред резултатите на тест за просветеност, популацията в региона, в който живеят участниците, както и удоволствието, което им носи връзката с други хора.

И изненадващият извод е, че по-интелигентните хора се усещат по-малко задоволени от живота, в случай че прекарват огромна част от времето си с другари , предава.
 IQ Research, тестванията за просветеност и ранглиста на най-умните страни в света
Коя е страната с най-високо IQ (и на кое място е България)

Никак не е зле... или пък е

И това учените си изясняват с " теорията за благополучие на саваната ". Нашите предшественици са се чувствали по-щастливи, когато ловуват и са прекарват време дружно с останалите от племето. Това ги е карало да усещат сигурност. Но хората с по-висока просветеност са задоволително приспособими към разнообразни сложни условия и нямат потребност от други, с цел да изпитват нравствен и физически комфорт.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР