Има хора, които пишат на клавиатурата толкова бързо, че човек

...
Има хора, които пишат на клавиатурата толкова бързо, че човек
Коментари Харесай

„Бърза“ клавиатура пише цели думи вместо букви


Има хора, които пишат на клавиатурата толкоз бързо, че човек може да им диктува, без да прави паузи или да забавя речта си. Всички останали обаче имат потребност от време, с цел да изпишат думите, съставящи техните документи, блог-публикации или изявления в обществените мрежи. Какво би станало, в случай че можеха с едно натискане на копче да изписват цели думи?

Точно това е концепцията зад CharaChorder Lite – „ бърза “ клавиатура, замислена да може да изписва цели думи вместо обособени букви. Тя е научена на някои „ акомпанименти “, посредством които може да изписва мигновено цели думи.

CharaChorder Lite наподобява тъкмо като елементарна клавиатура и в действителност може да се употребява като такава – потребителите могат да изписват думите писмен знак по писмен знак, както е всекидневно. Но това, което я отличава от другите клавиатури, е фактът, че посредством по едно и също време натискане на няколко клавиша потребителите могат неотложно да вкарват цели думи. Това са нещо като „ шорткъти “ за думи, които биват постоянно употребявани в писмените документи.

Излишно е да се споделя, че разнообразни думи се основават посредством натискане на разнообразни комбинации от клавиши. Тези „ акомпанименти “ са многочислени и потребителите могат да си основават свои лични, в случай че хилядите съществуващи акомпанименти, включени в системата, не са им задоволителни.

Съобщава се, че устройството е съвместимо с операционни системи Mac, Windows, iOS, Android и Linux. И защото цялата обработка се прави в самата клавиатура, не е належащо да се конфигурира специфичен програмен продукт на компютъра или таблета на потребителя. Според дизайнерите, с известна подготовка на новия тип клавиатура хората могат да усилят скоростта на машинно писане от приблизително към 40 думи в минута на над 250 двм.

Лошата вест е, че CharaChorder Lite може и в никакъв случай да не види бял свят. В момента тя е единствено концепция, която събира финансиране посредством акция в Kickstarter. Дали ще събере нужната поддръжка, с цел да влезе в произвеждане, не се знае.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР