Има хора, които обичат да провокират с лицемерна самокритика, надявайки

...
Има хора, които обичат да провокират с лицемерна самокритика, надявайки
Коментари Харесай

Защо собственикът на ГЕРБ разпореди да се спре прякото излъчване на партийната му „уйдурма“

Има хора, които обичат да предизвикат с лицемерна самооценка, надявайки се да бъдат опровергани, когато се самобичуват “ леле, какъв брой съм тъп ”. Но не постоянно им се получава.
Собственикът на ГЕРБ няма такъм проблем. Той е уверен, че каквото и да каже, ще му се размине, както това за “ простите ”, за “мисирките ” и впрочем негови умотворения. Ето за какво е убеден, че може да бъде прям и да изтърси каквото си ще.
Такъв е и казусът с разпореждането му да бъде спряно директното лъчение на партийната му “уйдурма ” (как той назовава диалозите сред съперниците си за властта).
“Я го стой това живо, че ще почнем да псуваме и ще станем за смях ”, подрежда Генерала и подчинените му на мига прекъсват директното предаване на ставащото на партийно заседание във Велико Търново.
Генерала знае, че на на “простите ” им импонира неговото народняшко самопризнание, че и той е като тях – псува, когато е сърдит. Това е знайно, писал съм го неведнъж и не желая да се връщам към това дребнотемие, въпреки то да е от значително значение за облика на водещия (мнозина за носа) политик от последните близо 2 десетилетия у нас.
Става дума за самопризнанието, че на партийна колекция се приказват неща, които хората не трябва да научават. Защото са срамни и противоположни на това, което споделят същите хора пред микрофоните на медиите.
Всяко изключение от това предписание води до скандал, като оня със записа, изработен от Радостин Василев, който и до през днешния ден служи на президента Радэв ( и освен на него) за съображение за нападки против ППДБ.
Интересно би било някой да изнесе скришен запис какво приказва самият той в миг, когато е уверен, че го слушат единствено неговата свита. С псуване или без, сигурно би било доста друго от мерената му като войнишка стъпка по казармен плац тирада пред микрофоните. Можем да си представим, че главнокомандващият, който е в положение да си изпуска нервите в самото Народно заседание и да го напуща демонстративно по време на осъществяването на националния химн, има още по-крайно държание, когато е уединено с подчинените си.
Същото се отнася и за Генерала от Министерство на вътрешните работи, само че той най-малко на процедура си призна, че не е за разправяне това, което разправят между тях на партийна раздумка в ГЕРБ. Не че сме се съмнявали, само че си коства да се означи за протокола това признание на привикналия на безотговорност притежател на партията.

Коментарът е оповестен във фейсбук профила на Иво Инджев. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР