Има хора, които не могат да си представят живота си,

...
Има хора, които не могат да си представят живота си,
Коментари Харесай

Честите пътувания зад граница имат и своята лоша страна

Има хора, които не могат да си показват живота си, в случай че не са на път. Те се връщат от следващата екскурзия и към този момент възнамеряват идната.

За доста от тях обаче просто уикенд в някой непосредствен курорт не е задоволителен и избират да пропътуват най-малко няколко стотин километра отвън граница. Прекалено честото пътешестване в чужбина обаче може да има и своята отрицателна страна.

Именно за нея предизвестява римският мъдрец Сенека, който е едно от най-емблематичните имена от школата на стоицизма.

" Този, който е на всички места, е на никое място. Когато човек прекарва цялото си време в пътувания в непознати страни, той завършва с доста познанства, само че с никакви другарства ", споделя той.

Какво желае да каже Сенека с тези думи?

Вероятно, че тези, които непрекъснато са на път, в никакъв случай не са и не се откриват на едно място. Динамиката в живота им допуска, че те срещат неизброимо доста нови хора в живота си, само че в никакъв случай няма да основат здрава и продължителна връзка с някой от тях.

Римският мъдрец има вяра в това, че другарството е значим детайл от живота на човек, само че лишава време, с цел да бъде построено то.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР