Има хора, които не могат да живеят само за себе

...
Има хора, които не могат да живеят само за себе
Коментари Харесай

Защо е важно да се помага редовно на деца в нужда, а не еднократно

Има хора, които не могат да живеят единствено за себе си. И във всяко тяхно деяние прозира мисълта по какъв начин да помогнем на човек в потребност.

Нели Георгиева е БЛАГОДЕТЕЛ към УНИЦЕФ от съвсем 10 години – което значи, че всеки месец тя подарява постоянно, с цел да оказва помощ на деца със характерни потребности.

Такъв е Мартин, който е с разстройство от аутистичния набор.

Той е бил отритнат от две детски градини и от ранна възраст знае какво е да си изолиран и да имаш лепнат етикет. Но преди година и половина той намира поддръжката, от която се нуждае – от подготвени педагози, психолози, логопеди в детска градина, която е част от план на УНИЦЕФ и Министерство на образованието.

Така на детето се дава късмет да наваксва изоставането в развиването си, както и да бъде дружно със своите връстници в детската градина и по този метод от дребни те да се учат едни от други на приемливост и взаимност, която след години да пренесат в обществото и като възрастни.

Вижте прочувствената среща на дарителката Нели Георгиева с Мартин и неговата майка в видеото. То бе излъчено в ефира на NOVA в границите на благотворителен театър за повишение на солидарността и набиране на средства, посредством които УНИЦЕФ ще доближи до още доста деца като Мартин.

С помощта на УНИЦЕФ и сътрудници 35 детски градини в областите София, Шумен, Сливен и Монтана направиха първите крачки към по-качествено и приобщаващо обучение за децата със характерни потребности. През миналата образователна година близо 4 000 момчета и девойки получиха поддръжка и непрекъснат достъп до психолог и логопед. Заедно можем да помогнем на повече деца като Мартин да порастват, учат и играят със своите връстници от детската градина.

ПРИСЪЕДИНИ съдебна експертиза И ТИ! БЪДИ ЧАСТ ОТ ПОЛОЖИТЕЛНАТА ПРОМЯНА ЗА ВСЯКО ДЕТЕ. СТАНИ БЛАГОДЕТЕЛ С МЕСЕЧНИ ДАРЕНИЯ ОТ 5 ЛВ. КЪМ УНИЦЕФ. ИЗПРАТИ СМС С ЦИФРА 5 НА 1021 ИЛИ ДАРЯВАЙ ОНЛАЙН НА WWW.UNICEF.BG.

*Текстът на SMS-a дава отговор на цената на месечното подаяние. Данък добавена стойност и такси не се начисляват за клиентите на всички мобилни оператори. Общи условия на www.unicef.bg.
 Дарителката на УНИЦЕФ Нели Георгиева посещава детска площадка, където Мартин играе със своите връстници. Източник: УНИЦЕФ България Дарителката на УНИЦЕФ Нели Георгиева посещава детска площадка, където Мартин играе със своите връстници. Източник: УНИЦЕФ България
„ Бъди част от позитивната смяна за всяко дете “ е мотото, под което довечера се организира концерт-телетон в ефира на NOVA, целящ да ускори солидарността в обществото и да набере средства в поддръжка на уязвими деца. Водещи на зрелищния театър бяха емблематичните лица на NOVA – Ники Кънчев и Ани Салич, която е дълготраен дипломат на благосклонност на УНИЦЕФ – а шоуто се организира под купола на световно-известния Академичен цирк „ Балкански “. Зрителите пред дребния екран станаха съпричастни към значими дела в Международния ден за елиминиране на насилието над дами и единствено дни след Световния ден на детето, с който УНИЦЕФ насочи публичното внимание към значимостта на детските права в България и по целия свят.

По време на телетона УНИЦЕФ сподели същинските истории на деца и фамилии, снимани по етичен и щадящ метод от журналиста на NOVA Мария Милкова. Те демонстрират потребността от дълготрайна поддръжка през цялото детство – от раждането, през детската градина, до фамилията и публичната среда. Зад идеите застанаха някои от най-хубавите български и международни циркови актьори, както и близо 100 известни персони и общественици. Сред тях са Маргарита Хранова, Тити Папазов, Миро, Д2, „ Бон-Бон “, проф. Христо Пимпирев, Деян Донков и доста други.

Дигитален медиен сътрудник на телетона е Нетинфо, част от Нова Броудкастинг Груп. Спектакълът се осъществ и с поддръжката на Happy Bar and Grill и с продуцент „ Глобъл Филмс “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР