Има хора които не харесват Борисов и са убедени че

...
Има хора които не харесват Борисов и са убедени че
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Има хора, които не харесват Борисов и са убедени, че държи лека или тежка картечница в спалнята си

Има хора които не харесват Борисов и са уверени че в неговото шкафче има освен кюлчета, а диаманти, брилянти, бисери, лека картечница или тежка – това е съвсем митологизиран въпрос. Това сподели по bTV зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Вярвам че истината до край ще излезе нескрито, тъй като както е написано в светата книга - няма нищо скрито, което да не стане очевидно. Вярвам, че се движим по сложния път на разкриването на истината. Ако хората употребяват повече здравия разсъдък ще си отговорят, че няма по какъв начин естествен човек да си държи пари, пък да не приказваме кюлчета в нощното шкафче. Това звучи несериозно, акцентира Дончев.

Той добави, че функциите в Народното събрание би трябвало да бъдат ясно обособени. " Кой ръководи и какво прави опозицията. Не виждам причина от размиването на функциите. В политическата история на България имаме такива опити – хем да управляваш, хем малко да си в съпротива. В съпротива и малко да управляваш е непочтено, това е бъг в системата на демокрацията. Никой не е споделил, че опозицията за всичко и непременно би трябвало да е срещу. Безкомпромисна, зла съпротива не оказва помощ на никой. Тя би трябвало да е поредна градивна сериозна – това е положителната съпротива, разяснява зам.-председателят на ГЕРБ.

Той разяснява и прословутата закуска в американското посолство. " Може би прекомерно доста безредици и напрежения се натрупа към тази закуска. Аз постоянно пропущам закуската, не е добър образец, само че постоянно я пропущам. Нормално е задачите на другарски, на партньорски страни да се интересуват какво става в България. Опитите за политическо инженерство не е най вярното нещо и уповавам се да не става дума за това. Отстояването на съюзническите ни ползи е едно когато става въпрос за външната ни политика там е обикновено да има диалози да има договаряния да има общи решения ", сподели националният представител от ГЕРБ-СДС.

Две неща не трябва да се случват. Първо, българското държавно управление да се конструира някъде отвън страната. Това е извънредна отговорност на жителите и по-късно на българските политици. Второ, вътрешни проблеми да се вземат решение посредством външни фактори, добави някогашният вицепремиер.

На въпрос за свалянето на кабинета Томислав Дончев съобщи:
" От позиция на интереса на републиката съгласно мен бе по вярно, отвън всевъзможни политически пристрастености – тъй като държавното управление просто не се оправя. Ако не би трябвало да бъда мек, бих ви задал на вас въпроса какво положително и вярно нещо е направило това държавно управление. Най-големият грях не са единствено секторните грехове, тъй като разясняваме браншове, цени, инфлация. Може да създадем разбор каква част са подбудени в България и каква част от проблемите са привнесени. Но най-големият му грях е различен – това е тоталното рушене на политическата система ".

Дончев изброи част от най-големите грехове на държавното управление на Кирил Петков:
" Трансфер на народни представители, с цел да се обезпечи поддръжка. Политическо принуждение, връщане на политически репресии – това е най-големият грях. Когато един път направиш сходно нещо заплахата някой да те репликира по-късно е доста огромна. Надявам се да не се случи и да не се трансформира в традиция ".

Ако някой е правил нещо във връзка с диверсификацията на доставките на природен газ, това сме ние, съобщи още Дончев. " Газова връзка с Румъния, обезпечаване на финансирането, избор на строител, начало на строителството. Съжалявам, че не можахме да довършим въпроса с по този начин наречения интерконектор. Повече източници на газ не значи единствено сигурнст, в естествена обстановка значи опция да се избира най-хубавата цена ", акцентира някогашният вицепремиер.

Според мен целия репертоар с който бяхме атакувани преди година и половина-две, те са няколко опорни точки – те няма да устоят на натиска на времето и ще се разбере че всичко това е скроено с политическа цел, добави Дончев.

Възможно е да има държавно управление, доколкото разбирам трансферния прозорец е още отворен, гласовете които не стигат са 4-5 индивида, добави той. " Разбира се стои въпросът по какъв начин гласувайки по един метод преди месец, кое те стимулира след месец да гласуваш по различен метод. Може би е някакъв честен катарзис, може би е глас от отвъдното, може и да става въпрос за по-комерсиални подбуди, само че по този въпрос може да гадаем. Трябва да има ясно систематизиране на функциите кой ръководи и кой е съпротива ", съобщи Томислав Дончев.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР