Има граждани от страни от ЕС, които идват в България,

...
Има граждани от страни от ЕС, които идват в България,
Коментари Харесай

Гранична полиция: Леките присъди привличат чужденци към трафика на мигранти

Има жители от страни от Европейски Съюз, които идват в България, с цел да правят трафик на мигранти, поради леките присъди за тази активност, заяви през днешния ден пред Българска национална телевизия началникът на " Гранична полиция " основен комисар Росица Димитрова. " Те знаят, че могат да се отърват с санкция и условни присъди, и това не ги стопира. Още от предходния парламент поискахме по-високи санкции ", добави тя.

Димитрова уточни, че през предходната година са предотвратени 164 000 опита за незаконно влизане в България още на границите. Във вътрешността на страната са били арестувани към 10 хиляди " Няма граница, която да е 100% сигурна ", акцентира началникът на " Гранична полиция ".

Димитрова уточни, че страните от Европейски Съюз са осведомени от какво има потребност България, с цел да охранява по-добре границата. " Става въпрос за средства за създаване на още 110 км ограда, към 200 високопроходими коли, рейсове и тежка техника. Около 2 милиарда лева чакаме ", уточни началникът на " Гранична полиция ".

Според нея единствено с хора границата не може да се пази, като са нужни техника, европейско финансиране и обща европейска политика.

" Моята оставка не е проблем. В момента, в който министърът и професионалното управление преценяват, че не се оправям, ще се отдръпва ", сподели Димитрова. Тя посочи, че все още не мисли да подава оставка, и похвали екипа си и всички гранични служители на реда.

Росица Димитрова сподели, че всеки сигнал за нарушавания в осъществяването на отговорностите от чиновници на " Гранична полиция " се ревизира от дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи. Според нея една дребна част от работещите в службата " окалват " всички останали.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР