Има голямо търсене на квалифицирани млади хора на пазара на

...
Има голямо търсене на квалифицирани млади хора на пазара на
Коментари Харесай

Зам.-министър на труда: Има голямо търсене на млади кадри

Има огромно търсене на квалифицирани младежи на пазара на труда. През последните две години междинната заплата набъбна с близо 10% на годишна база и това е сериозен претекст да задържим образованите младежи в България. Това казазаместник-министърът на труда и обществената политика Султанка Петрова през днешния ден на откриването на ревюто за професионално развиване на младежи „ Кариерен кошер “. Събитието се провежда в Интер Експо Център от съдружие „ Тук-там “, оповестиха от отрасловото ведомство.

По данни на Евростат за юни т.г. младежката безработица при хората до 24 година е по-ниска от междинните равнища на Европейски Съюз. За България тя е 12 % при 14.1% за Европейски Съюз. Страната ни е на челно място в Европейски Съюз и по присъединяване на дами и девойки в IT-сектора с близо 30% при междинни за Европейски Съюз 17%. Министерството на труда и обществената политика поддържа младежите посредством включването им разнообразни стратегии и ограничения за стажуване, претовареност и образование, изясни зам.-министър Султанка Петрова.

Тя подсети, че МТСП в партньорство със съдружие „ Български кариерен конгрес “ организира няколко кариерни изложби за българи в чужбина, с цел да насърчи тяхното завръщане. На 5-ти октомври следва кариерен конгрес в Хага. Такива към този момент са осъществени във Виена, Лондон, Кьолн и Мюнхен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР